2014. június 23., hétfő

Ha nem szeretnél megbetegedni…

Mindenféle lelkileg nyomasztó esemény után/közben nagyon rákoncentráltam, hogy próbáljak kicsit pozitívabb lenni – mert hovatovább elsüllyedek az aggodalomban, a félelemben, a kétségbeesésben…
Nos, nem könnyű ez a feladat, pláne nem akkor, ha nyitva van a fülem/szemem/szívem a világban történő,  egyáltalán nem pozitív történésekre is. És ezek valahogy sokkal jobban „kiabálnak”, mint a csendes öröm hangjai….
Találtam egy írást, amit megosztok veletek  és jó lenne, ha naponta egyszer legalább én is elolvasnám:


dr. Dráuzio Varella: A jó közérzet művészete

Ha nem szeretnél megbetegedni....

Ha nem szeretnél megbetegedni...juttasd kifejezésre érzéseidet!
A rejtett, visszafojtott, elnyomott emóciók, érzések megbetegítenek - gyomorfekélyt, hurutot, gerincfájdalmat okoznak. Az érzelmek visszafojtása idővel más rákos megbetegedésekhez vezet. Nem gondolunk erre, féltve őrizgetjük intimitásunkat, "titkainkat", tévedéseinket. Pedig a beszéd, a párbeszéd a szó - nagy erejű gyógyító, kitűnő terápia.

Ha nem szeretnél megbetegedni ... hozz döntéseket!
A határozatlan ember kétségek között vergődik - aggódó, kétségbeesett. Döntési készség hiányában torlódnak teendői, problémái. Dühös és agresszív. Az emberiség történelmét döntések szövik át. Aki tud dönteni, az képes lemondani előnyökről, értékekről, hogy cserében más hasonlókat nyerjen. A határozatlan ember viszont gyomorbetegségek, idegfájdalmak és bőrbetegségek áldozatává válik.

Ha nem szeretnél megbetegedni... keresd a megoldást!
A negatív emberek nem találnak megoldásra , s ezzel megsokszorozzák problémáikat. Pesszimisták. Panaszkodnak, siránkoznak, pletykálnak. Pedig jobb dolog gyertyát gyújtani, mint félni a sötétben. A méhecske apró, mégis a létező legédesebbet teremti meg. AZ VAGY AMIT GONDOLSZ! A negatív gondolatok negatív energiát termelnek, amely betegségbe torkollik.

Ha nem szeretnél megbetegedni... ne a külsőségekért élj!
Aki rejtegeti az igazságot, az színlel, pózol és mindig azt a látszatot akarja kelteni, hogy remekül érzi magát. Tökéletesnek, könnyednek akar látszani, miközben tonnás terhet cipel. Bronzszobor - agyaglábakon. Nincs károsabb dolog az egészségre, mint külsőségekért, álarc mögött élni. Az ilyen ember gyökértelen, és lényét máz vonja be. Sorsa a gyógyszertár a kórház, és a fájdalom.

Ha nem szeretnél megbetegedni... tanulj meg elfogadni!
Az elfogadástól való idegenkedés és az önbecsülés hiánya önmagunktól is elidegenít bennünket. Az egészséges élet titka, hogy összhangban legyünk önmagunkkal-. Aki ezt nem képes elfogadni, az irigy lesz, féltékeny, megjátssza magát, eszeveszetten vetélkedik és rombol. Légy elfogadott mások által, értékeld hogy elfogadnak, és fogadd el a kritikát is! Ez bölcsesség, jószándék, és egyben terápia.

Ha nem szeretnél megbetegedni... élj bizalommal!
Aki nem bízik meg másokban, nem kommunikál, nem nyitott, nem kapcsolódik, nem hoz létre mély, stabil emberi kapcsolatokat, az igaz barátságra sem képes. Bizalom nélkül nincs kapcsolat. A bizalmatlanság nem más, mint hitetlenség és az önmagunkba vetett hit teljes hiánya, amely megbetegít.

Ha nem szeretnél megbetegedni... gazdagítsd életedet!
Jó humor. Nevetés. Kikapcsolódás. Boldogság. Mindezek egészséggel töltenek el, és hosszú élettel ajándékoznak meg. A boldog ember képes boldoggá tenni környezetét, akárhol él. "A jó humor megment az orvostól. A boldogság nem más, mint jó egészség, és a leghatásosabb, terápia."

5 megjegyzés:

 1. Ajánlom !
  Sokan megbetegedtek a Balatonban
  (és vagy hozzá az,hogy miben halt meg a 37 éves Szőllősi G. )

  VálaszTörlés
 2. Ismet megszivlelendo dogokat jutattal eszembe. Koszonom!!

  VálaszTörlés
 3. Nem tudom, ki hogy van vele - nem mindig vagyok nyitott az elgondolkodást igénylő szövegek olvasására.
  Most igen...
  Kellenek néha.

  VálaszTörlés
 4. Igen,en is ugy erzem neha nagy szukseg van rajuk. meg,ha nem is gondolkodom hosszan, de elolvasasuk radobbent...,helyrebillent...stb.
  S mivel magamtol legtobb esetben nem is keresgelek utanuk, hat nagyon jol tud jonni,hogy ilyenekrol is irsz.
  Mondtam mar,hogy szeretek itt nalad olvasgatni? :)

  Kivanom,hogy a nehez dolgokon,amik mostanaban sulytanak,sikeruljon tuljutnod!

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm Tselszi ! Életemben először próbálkozom a "pozitív gondolkodással" - a pozitív energia küldéssel, a csak jóra gondolással/koncentrálással. A rosszat egyszerűen törlöm az agyamból - mert nem is tudom elviselni. Tehát CSAK jó történhet !!! Nagyon erősen hiszem !

  És örülök, ha szívesen olvasgatsz itt...

  VálaszTörlés