2014. augusztus 27., szerda

Kellett ez nekünk ?



A napokban kaptam egy linket, melyben egy varázslatos új létesítményről olvastam.
Akit érdekel a csillagászat és esetleg nem tudna róla, hogy ilyesmi létesül mostanában, annak érdemes elolvasni: http://sefag.hu/kozjolet/zselici-csillagpark

669.196.479 Ft-os EU támogatással épül, azt nem tudom adunk-e bele „önrészt”….
Csillagdáról van szó, az összeg is csillagos égnyi magas. Kétségtelen, ha megnézi az ember a javasolt cikkben látható terveket, akkor azt mondom: valószínű csodaszép lesz és örülhetünk, hogy a Zselici Tájvédelmi Körzet elnyerte a „Nemzetközi Csillagoségbolt-park” címet, mert a világon 12 db ilyen címet viselő park létezik, ebből 9 db az USA-ban, 1 db Skóciában és 2 db Magyarországon – a Hortobágyon és a Zselicben található. A belépődíjról még sehol sincs szó, de nyilván nem lesz ingyenes.


De valahogy azt nem vagyok képes felfogni, megérteni, hogy tényleg  ez most és itt a legfontosabb ? Nem látok én bele a nagyok kártyáiba, de aki ekkora összegek felett rendelkezik, az nem tudja, hogy ebben az országban milyen szegénység van ? Hogy nincs munka és hogy aki tud elmenekül, csillagda ide, meg oda ???

Itt azt olvashatod, hogy egy másik nagyberuházás is elkészül hamarosan – habár azt nem tudtam kideríteni, mennyiért épült ez meg és mi volt a pénz forrása.
Egészen biztos vagyok benne, ha vennék egy kis fáradságot, találnék még szép számmal efféle beruházásokat – és akkor a stadionépítési fertőző betegségről most szó se essen.

Nem fűznék én ehhez semmiféle külön megjegyzést. Gondolkodjon el ezen az, aki akar.
Lehet, hogy hamarosan az is fog csillagokat látni, akinek nem lesz pénze a csillagda belépőjére.

3 megjegyzés:

  1. Ősdráva programról itt olvashatsz

    A Program tervezett összköltsége ~25 milliárd Ft.
    Kaptam az infót, s továbbítom....

    VálaszTörlés
  2. A szívem azt súgja, hogy kell azon a vidéken fejleszteni, mert a szülőföldem, és megérdemli. Az eszem meg azt súgja, hogy kevesebből is többre juthatnánk. Nehéz ezt megítélni, de ha átadják ezeket a beruházásokat, biztos, hogy megtekintem, és használni fogok őket.

    VálaszTörlés