2016. július 28., csütörtök

Éljen a Caola!!
Javíthatatlan vagyok …és hűséges a régi márkákhoz. Nem mondanám, hogy szeretek ablakot tisztítani, de ha mégis, akkor csakis ezzel az alábbi képen látható kis pirossal teszem…A Tükör ablaktisztítóval. Van hozzá egy spriccelő flakonom, abba áttöltöm és máris mehet…A legolcsóbb – bár nem dizájnos, de én igen jónak tartom. Minden alkalommal, amikor vásárolok, 4-5 üveggel is veszek belőle és arra gondolok, vajon ebben a fejre-állított világban ezt a terméket, ebben a formában és minőségben még meddig lehet még kapni ?Ugyanez a véleményem a WU2 hajsamponról. Az idejét nem tudom, mióta használom. Volt idő, amikor eltűnt és nem lehetett kapni, de most már évek óta újra van. Jó a minősége, igaz, nem csicsa-mintás és dizájnos, de ami benne van, az olyan, mint régen volt. Igen kevés dologról lehet ezt manapság elmondani. Mindkettőt a Caola gyártja. Az ő termékük a kedvenc kamillás hintőporom, a kézkrémem és szoktam venni folyékony szappant, ill. testápolót is a termékeik közül.  (http://caola.hu/a_caola_tortenete/ Érdemes elolvasni, legalább te is megtudod, hogy pl. miért az a cég neve, ami.... !!! Ez itt a reklám helye :-) )

Legutóbb egyébként pl. az Arielben csalódtam, de akkorát, hogy soha többé nem fogok venni. Inkább visszatérek a TOMI-hoz…Vagy nem is tudom. Micsoda szemétség, hogy ha a barátnőm hoz Németországból Ariel-t, akkor azzal álom a mosás, ezzel az itthon kaphatóval  meg …hát nem is minősítem.
Persze, jó ez nekünk….gondolják a piszok „kapitalisták”….és részben igazuk van, hiszen én is vettem, a neve miatt, meg mert a márkáról jó tapasztalatom (is) volt.
És bizonyára tudnék még felsorolni hasonló dolgokat…de nem teszem.
Csak morgolódok magamban. Nem lesz ezen a téren egyhamar változás…
Maradok a régi bevált dolgoknál - legalábbis amíg még kaphatók lesznek.

12 megjegyzés:

 1. WU-2 hajsamót használjuk mi is... Amig mást, márkást használtam, mindig viszketett a fejbőröm...
  Az ablaktisztítót nem szerettem... mindig maradt csík...

  Előbbi bejegyzéshez... Anyu mindig azt mondta ,számoljak mindig háromig, mielőtt, kimondanám, amire gondolok...Sokszor bevált.... de volt hogy azt gondolták, nekem úgy jó ahogy van...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdekes, amit az ablaktisztítóról írsz - nálam nem volt vele gond...
   A fecsegés-hallgatás témakörben nem tudok önmagammal dűlőre-jutni.

   Törlés
 2. Na, ha nincs ez a történet, akkor (talán) soha meg nem tudom, honnan ered a Caola elnevezés,ill. a gyár történetét sem tudtam.(Hamarosan 100 évesek lesznek.)Ami azt illeti,némelyik termék "csomagolása" (azok formája - design )felett kissé eljárt már az idő ? Vagy - bizonyára - van oka ? Igaz,olvastam azt is, nemrég elnyertek (valami) Superbrands (?) díjat is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad van, a csomagolásuk kicsi ódivatú - de pontosan ez segíti a hozzám hasonlókat abban, hogy az eszement választékban könnyen megtalálják amit keresnek. Nem csicsás címkét/flakont kell kutatni, hanem csak ránézek: és ott van ! - máris veszem le a polcról.

   Törlés
 3. Igaz, 2011-es a cikk ( Tényleg rosszabb a magyar coca-cola)- abban ezt-azt lehet olvasni a termékek összehasonlításáról (pl. a mosóporról is) - Pl. lehet,hogy a külföldi mosópor hatékonyabb,de jobban roncsolja a ruhát, a magyar kíméletesebb,de kevésbé alaposan mos. Ki tudja...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet, van igazság a vizsgálatban. De milyen az ember: mosás után szép fehérnek szereti látni, amit kimos. Azzal nem foglalkozik, hogy pl. az a hófehér lepedő kicsit rövidebb életű, mint ha más mosószerrel mosta volna. Hát az ember már csak ilyen birka-lélek....

   Törlés
 4. Én is nagyon tudok ragaszkodni ahhoz, ami bevált. Pl. az ablakpucoló rongyaimhoz, amik ugyan elég drágák voltak, de csupán sima vizet kell hozzájuk használni,szóval régen visszajött az áruk. Mosóport már száz éve nem vettem, öblítőt sem. A "desodorom" is én csinálom magamnak. Ezekhez nagyon ragaszkodom, szóval meg tudlak érteni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ismerem azt az ablaktörlőt, amit írsz, egy rokonom is ezzel tisztít ablakot - hát érdekes egy termék, de még nem jutott eszembe, hogy ilyent vegyek magamnak. Öblítőt én se használok - az udvarban szárad a ruha, a kinti friss levegőnél jobb "szagot" úgyse tudnak kitalálni. Ha nem veszel mosóport, mivel szoktál mosni ? A desodor receptet meg a blogodban közreadhatnád. Biztos nem csak engem érdekelne.

   Törlés
  2. Mosódiót és mosószódát használok, öblítőnek meg vízzel hígított ecetet bele 2-3 csepp illóolajat. Kinti szárításkor valóban nem kell még az illóolaj sem, a napocskánál nem ad semmi finomabb illatot. :-) A desodorom csupán annyi, hogy szódabikarbónába keverek némi Dentomin fogport (zeolit van benne, ami jó nedvszívó) és a kedvenc illóolajomból tetszés szerinti cseppet. Tulajdonképp egy por az egész, azért tettem időzőjelbe a desodor szót. :-) Minden desodortól vakaróztam már, ez bevált.

   Törlés
  3. Köszönöm az ötletet, nem hallottam még ezt, de lehet kipróbálom - mert bizonyos dezodorok esetében nekem is vannak problémáim....
   A vicc az, hogy én a zeolitot (Neurosan néven) gyomorproblémákra szedem.... :-)

   Törlés
 5. http://mno.hu/hetvegimagazin/termektesztunk-mivel-etet-bennunket-a-nyugat-1355270

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm ! Ez telibe talált és az én véleményemet erősíti meg. terjeszteni fogom az ismerőseim között....

   Törlés