2017. december 20., szerda

Brüsszel meg a sült krumpli








Én így képzelem: ül ott Belgiumban 28 állam 751 képviselője – öltönyben, kosztümben, mobillal kezében, tele hassal, kellemes szálláson kialudva magát -  és sorra hoz barom intézkedéseket. (Jó, legyek korrekt, adott pénzt igen fontos dolgokra is…) De esztelen dolgokra is ad, lőtérre, meg toronyvilágításra, meg a frász tudja mire, és a valóságtól, az éhes, rongyos, otthontalan, hidegben didergőktől csillagévnyi messzeségre van. Tán nem is tudja (vagy ha igen nem érdekli), hogy vannak ilyenek is és nem csak a szélsőségesek (büdösbaloldalikomcsik) dumája ez. Felveszik ott a messzi Belgiumban a nagy zsozsót, elvidámkodnak, szelfizek egyet kettőt, aláírnak pár hülye megállapodást és rohadtul jól érzik magukat.

És kitalálják, hogy akkor mostantól ne együnk sült krumplit.
Érdemes a  fentebb írt cikkeket elolvasni – ha elég figyelmes vagy, rájössz, hogy valójában  homályos az egész, valaki kitalált valamit és arról tanácskoznak évek óta, végeztetnek (másra jobban hasznosítható pénzből is) kísérleteket, megjelentetnek nyilatkozatokat  és közben (ebben biztos vagyok) vidáman eszik a sült krumplit (is).

Én elhiszem, hogy vannak emberek, akik nem az „egészséges táplálkozás elvei” szerint étkeznek – de hát mindenkinek lelke rajtam, mire költi kevéske pénzét. Ha csipszre, akkor (állítólag) hamarabb meghal. Úgyis túl sokan vagyunk. Tán a csipszével boldogabban megy majd a másvilágra. Ez se baj – egyébként mindenkinek amúgy is ki van szabva az ideje – akár hiszi/engedélyezi/megérti/jóváhagyja ezt az EU parlamentje, akár nem.
És az ő hatalmuk se örökös.
Hála Istennek.



7 megjegyzés:

  1. Bocs, de én sehol se olvastam, hogy Brüsszel megtiltaná a sült krumplit. Csupán felhívják a figyelmünket egy veszélyforrásra.
    Amúgy anno dolgoztam étteremben, nos ne akard megtudni milyen olajban sütötték a krumplit vagy a húst.
    Múltkor a piacon megkívántam a lángost, de amikor a bódé közelébe értem, megcsapta az orrom az égett olajszag.
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, életemben nem vettem/ettem "bóti" sültkrumplit, pláne nem chipset.Étterembe ugyan - a boldog békeidőben - jártam, de talán akkor még a krumplit is másképp sütötték. És lehet, tényleg lehet, hogy manapság már itt is, ebben is a "geldgier" vezérli a szakácsok kezét, s tán tényleg egészségtelen a sült krumpli (vagy ami így sül).
      Engem valójában az bosszant, hogy milyen piszlicsáré ügyekkel foglalkoznak, a nagy, nehéz, komoly és kellemetlen ügyek helyett. És egy ilyen chips üggyel mindenki figyelmét (még az enyémet is) el tudják terelni a sokkal lényegesebbekről. Ja, és bódéban se vettem még 73 év alatt lángost. Megsütöm itthon....

      Törlés
    2. Teljesen egyetértek PZs-vel. Évek óta nem eszünk "ipari olajban" sült termékeket pontosan az egészségtelensége miatt.
      Nézd csak meg az amerikai átlag embereket és azon országok lakosait, ahol a fast food gyökereket vert.

      Törlés
  2. Különösebben nem foglalkoztat... mert nem nagyon tudok olyan EU-rendeletről (?) - aminek a bevezetése "alól" (mi magyarok) ne "kértünk" volna halasztási határidőt. Majd annak lejárta után - néha - további "hosszabbítást." Örülök is a tervezetnek, van (lesz ?) egy újabb "harcolási lehetőségünk." ( bár lassan az egész világgal harcban állunk ? ) Más : mellesleg kb. úgy kezdődött, hogy "Viszlát döner kebeb ?" vagy "Brüsszel betiltaná a giroszt és a lángost. " Valamelyest igaza van Névtelennek,- mert a hangsúly - többek között - az olaj hőfokára vonatkozna. (?) - mert nem csak lángost süttök olajban, hanem egyéb mást is. (rántott hús,rántott gomba...és egyebek ) Szerintem mindenki nyugodjon le ! (Amúgy is van krumpli, amit nem olajban kell sütni :- )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Igazad van - már jó ideje a krumplimat és is sütőben, 2 evőkanál olajon sütöm és sokkal jobbnak tartom, mint a hajdanában bő olajban, vagy akár zsírban sültnél.Ennek a változatnak (kevés olajon sütés) megvan az az előnye is, hogy ritkábban kell a használt-olaj-gyűjtőbe mennem, mert én bizony azon kevesek közé tartozom, akik leadják a benzinkútnál a használt sütőolajat - és nem a mosogató lefolyójába öntik.

      Törlés
  3. Kifelejtettem,- "adott pénzt dolgokra" - bár fejből nem tudom, mennyit fizetünk be mi (magyarok) évente ! -és mennyit kapunk. De kb. hasonló történet, mint ahogy a magyar költségvetésbe is mi ( a lakosság) adjuk a pénzt, aztán azt osztják úgy,ahogy ők jónak gondolják. (2) > ( Bár nem akartam említeni... a Erzsébet-utalvány témát... ( mennyit kaptak a nyugdíjasok és mennyit az egyes minisztériumokban dolgozók. (Ha hallottál róla.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyesmiken én nem gondolkodom, és nem is érdekel. Fulladjanak bele a pénzükbe. Különös probléma volt idén, hogy ketten is szóltak nekem, hogy nem kaptak tíz ezret csak ötöt....Ugyanis valamiért az egybe-nyomtatott 2x2 db kétezres és 2x1 db egyezrest 5000.-nek hitték. Meg kellett mutatnom, hogy az utalványt szét kell/lehet vágni és akkor megvan a 10 ezer. Érdekes...

      Törlés