2018. május 9., szerda

Három a magyar igazság


(Majd ha lesz időm, kiderítem ennek a mondásnak az alapját. Is.)

Gyors, rövid üzenet az ide tévedőknek

1. Múlt hét végén tönkrement a gépem – tegnap kaptam vissza.
2. Csúnyán elvágtam az ujjamat – dokufotó mellékelve, ujj összevarrva – 6 órás ügyeleten töltött estémről majd beszámolok…
3. Valami baj lett az autómmal (nem tudom megmondani micsoda) – még szerencse, hogy nem igényel azonnali beavatkozást, mert úgy 30-35 ezer körüli lesz az összeg és a 75 ezres lakásfestetés után mondjuk most… szóval szerencse, hogy nem kell azonnal javítani.

(Remélem nem lesz mostanában egy negyedik "ráadás"..... ennyi épp elég volt egyelőre.)


Igyekszem bepótolni az elmaradásaimat, 47 levél elolvasásra vár, és ilyen suta kézzel minden, de minden sokkal nehezebben, lassabban megy.
Hamarosan jövök, szép új képekkel !

16 megjegyzés:

  1. Jobbulást neked. Nézd a jó oldalát, legalább van géped. Legalább az ujjad megmaradt. Mindezeket az uram mondaná, mert én olyan negatív vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem vagyok letargiába esve a történtek miatt - de most mennyivel jobb lenne, ha ezek a "bajok" nem történnek meg ! A dolgok "anyagi" oldala nem izgat annyira - de nekem csak két kezem van és sokkal ügyesebb vagyok, ha mindkettőt használhatom :-)

      Törlés
  2. Valahogy éreztem hogy komoly akadályok vannak hogy távolabb vagy a géptől. Mielőbbi teljes gyógyulást és nagyon vigyázzál magadra! (Hirtelen egy másik régi bölcs mondás is eszembe jutott a baj nem jár egyedül!) Nálad már voltak többet ne engedjél be:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajtó, ablak "képletesen" bezárva - több baj nem fog jönni - és kész. Nem engedem be.
      Jövő szerdán kiszedik a varratokat - addig ki kell bírni 9 ujjal....

      Törlés
  3. Mielőbbi gyógyulást, és kívánom, hogy csak szerencse, öröm érjen, az elkövetkezőkben.

    VálaszTörlés
  4. Jobbulást!ha jön, akkor egyszerre több is...
    Beszámolókra kiváncsi vagyok .
    Amig a szerelő a lenti gépet állította be a Firefoxra, mert a krómon fekete kockát szaladgáltak, addig gondoltam a másik gépet bekapcsolom, bejáratom, mert lassú, mert ritkán van használva... nagy csattanás és csak a monitor villogását lehetett látni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok minden bosszant, idegesít, de ha a gép elromlik, az hovatovább a "tragédia" kategória nálam. Egyébként már nekem is megfordult a fejemben, hogy jó lenne egy "tartalék" gép.
      Jó lenne.....

      Törlés
    2. egy egész napos áramszünet------ egyelő tragédia...persze jó egy tartalék... vagy jó lenne, csak mindig ne a pénz lenne a gát... mennyivel jobb lenne...

      Törlés
  5. Mielőbbi jobbulást kívánok! :)
    Megpróbáltam utánanézni a mondásnak, nagyon sok magyarázata van, de valójában senki nem tudja, hogy honnan ered.

    VálaszTörlés
  6. Ó,az ujjad!!!!Az a legfontosabb.Persze a többi is....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy én is azt gondolom, hogy a 3 bajból az ujjamé a legkellemetlenebb, de meglepő módon gyorsan javulok, jövő hét elején varratszedés...

      Törlés
  7. Nagyon sajnállak, leginkább az ujjadért, no meg a 6 órás ügyeletért, mert az egészség után az idő a legdrágább. Kitartás, mielőbbi gyógyulást!
    Az autók már csak ilyenek, kikövetelik maguknak, ami jár. Várom a beszámolód!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ujjam ügye nem olyan rossz, mint amilyen az ügyelet volt. Tényleg megírom majd...Elkeserítő és felháborító. Az ujjam ugyanis előbb-utóbb helyrejön, de a magyar eü. helyzet azt hiszem soha....
      Jön, azaz jönnek az elmaradt beszámolók hamarosan!

      Törlés
  8. Remélem azóta az ujjaddal már minden rendben, a többi meg hát... Az egészség a legfontosabb! Olvastam a 6 órás esetet is. Rémálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ujjam - szerintem - egész szépen javul - de nem tudom, lesz-e valaha olyan, mint volt ? Vélhetőleg ideget is vágtam, szóval, nem tökéletes....De tán majd megszokjuk a helyzetet (én is, az ujjam is.)

      Törlés