2011. június 6., hétfő

Minden lehetséges, ha akarják

Téptem a számat ugye emlékeztek, amikor a Vince utca felújítása folyt tavaly. Újság, Tv ismertette a lakók félelmeit a nagy esőtől.
No, szombaton akkor megvolt a „puding próbája” – jókora felhőszakadás zúdult a városra.
Sajnos a bama-ból nem lehet képet átvenni, de ott megnézhető, hogy – miképp jövendöltem - bizony elöntötte a víz megint az Ágoston teret !

Ám láss csodát: valami nagy ember gyorsan elintézte, hogy seperc alatt odarendelték az úttakarítókat, és nagyon rövid idő alatt eltüntették a nyomokat. Nehogy valakinek ideje legyen fejükre olvasni, hogy : „Na látjátok nagyokosok, nem volt igazatok, amit oda beépítettetek az NEM képes elnyelni a nagy esők vizét!”

Persze nem érdekel engem ez, mondhatom csak egy zárójeles megjegyzés volt a fenti szöveg.
Tudom én, hogy semmiféle jóakarattal nem lehet a hülyéken segíteni.

Sokkal jobban bosszant, hogy a saját bajomat nem tudom megoldani – igaz, már évek óta nem is próbálkozom. El kéne menni innen – de hát nem lehet…
24 éve minden ilyen nagy esőkor felidegesítem magam, mert  nálunk is végig a járdán folyik fent ilyenkor  a víz, és még ha csak 15 percig is, de bizony áztatja a falaimat. Igazán jó szögből nem tudok fotókat készíteni ilyenkor, mert ki kellene mennem a szakadóba,  de hát látszik, hogy az út lejtése, a járda egyenesen és célirányosan a ház falának vezeti a vizeket.
Évekkel ezelőtt szóvá tettem, az volt a válasz, hogy majd legközelebb, ha javítják az utat, megemelik a járdaszintet. (Ami szerény véleményem szerint  szinte elképzelhetetlen, mert nem hinném, hogy egy járdaszintet 25-30 cm-re az út szintje fölé emelnének. Valamiképp az esővíz elvezetését kellene inkább megoldani….) Persze nem történt semmi se.
A víz meg csak folyik…



5 megjegyzés:

  1. Eggyel lejebb kommenteltem !
    Korán volt még elnéztem!

    VálaszTörlés
  2. Elkerülte figyelmemet,- hátha másnak is ?
    A 09>14 sz.képeket nézzétek
    Amúgy meg... ma reggel (hétfő) alig tudtam elindulni az orvoshoz (7 eső) - majd a későbbiekben (napon) volt vagy +30 C°- (persze, árnyékban, enyhe szélben, még akár kellemesnek is nevezhetném) - viszont pl. a buszon... vagy kisebb embercsoportban...hát, "nem semmi!" - ( értsd : szagok) -
    Lényegtelen! (Bár felbosszantottak, ...vérnyomásom alacsony, EKG-m jó ?- nem mintha érdekelne.

    VálaszTörlés
  3. "..a víz meg csak folyik..." Meg a szemünkből a könnyek is, hogy mi a csudáért nem lehet ezt megoldani! Nem lenne olyan bonyolult!

    VálaszTörlés
  4. Bocs' (nem tudom, mennyire tudod felidézni)- én "olyan" vékony kőlapokból csináltattam "lábazatot" a gázórát takaró falra! (Árát elfelejtettem)
    Tipp: egy kőművest megkérdezni, hogy mennyiért csinálna egy "lábazatot" ?
    [naivságomért bocs' ! ]

    VálaszTörlés
  5. Nem pécsieknek, ill. aki ne ismerné azt a környéket!
    Ágoston tér -Vince utca
    Megjegyzem ( nem védem őket) de ez egy kivételesen nagy eső volt (2 x) ill. amíg a Tettye környék olyan, amilyen - mindig lesz ilyesmi!
    Jobb lenne, ha hozzászoknál...
    ( Nem az utcátokra értve)
    Más : nem tudom, mit szólna a "hatóság" ?- de esetleg csinálj (csináltass) egy védőgátat- homokzsákból!
    Én csak 8 évig írogattam az utcán kátyúi miatt, de befejeztem!
    Lesz**om!
    Igaz, a szemben lévő házban ismét teljesen feltelt a vízóra aknájuk. (70 éve feletti házaspár) stb.

    VálaszTörlés