2016. május 12., csütörtök

Képek Kínából/Kínáról

Messze van - habár van családtagom, aki ott is járt, vagyis nem elérhetetlen.... Mégis annyira más világ. Szívesen megnézem a tévében, ha a távol-kelet bármelyik országáról találok útifilmet. Az alábbi ajánlatot a napokban kaptam, továbbadom:

Semmi különös nincs bennük, az első filmen egy drón leste meg a hétköznapokat. Nekem ez a táj, a csúcsos hegyekkel tetszik, örömmel néztem.

De ez is tetszett: Itt pedig néhányat a Nat.geo. idei versenyére beérkezett fotóból lehet nézegetni. 
http://www.erdekesvilag.hu/az-ev-legjobb-utazasi-fotoi-kaprazatos-kepek-a-natgeo-idei-fotopalyazatan/ 
Nehéz választani, annyi szép van köztük. Nekem talán az alábbi tetszett legjobban (habár, hogy őszinte legyek, nem szeretnék itt élni...):

 

5 megjegyzés:

 1. Csodálatos tájak ! Egyszer látni kell, megélni az ott élők mindennapjait.
  Mi a "szomszédban " jártunk , hasonlóan szépséges természeti adottságok között. Thaiföld-Kambodzsa . Nagyfokú kultúrsokk ért minket , annyira eltérő minden az európai élettől . Visszamennénk ha nem lenne olyan hosszú és viszontagságos 2-3 átszállással a repülő út.
  Nem az ott tartózkodás , hanem az útiköltség a drága .
  Mindenesetre egész életünkre szóló élményeket és látottakat raktároztunk el amit senki el nem vehet már tőlünk.
  mmama

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira jó megismerni a tőlünk messze élő, idegen emberek életét, szokásait, látni a hétköznapjaikat. Ezért is nézek a sok egyéb mellett, nagyon szívesen a távol-kelettel foglalkozó úti-filmeket.

   Törlés
 2. Szép táj, érdekes vidékek! Szívesen megnézném élőben is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elhiszem. De meglehetősen messze van, bár neked talán még beleférne az idődbe...Hátha...Ki tudja ?

   Törlés
 3. Persze,ha úgy adódik, megnézem a tv-ben...
  Viszont, ha nem is kimondottam Kína (Ázsia a műsor címe) én kedvelem ezt Hír tv Ázsia (Sajnos a műsorvezető nevét nem tudom )
  Más : biztosan ismert,hogy a köztévében mondanak híreket kínaiul is, érdekesség : ki a hírolvasó (Okos Lovacska) - itt meg elfelejtettem megjegyezni, hogy Ma Ying vagy ... ( talán a Google segíthet )

  VálaszTörlés