2017. március 5., vasárnap

Szépséges kertek

Ajánlom elolvasásra a szépet kedvelőknek:


A botanikus kertnek külön honlapja is van, akit érdekel, itt belenézhet:
http://botkert.hu/
 

Kár, hogy tőlem nagyon messze van, és nem tartom valószínűnek, hogy valaha is eljutok oda. Viszont a neten jó sok kép van fent, sőt videók is a youtube-on – szóval el kell ismerjem (sokadszorra), hogy jó az Internet, számtalan hátránya dacára is….

És milyen a sors, miután ezt a pár sort itt fentebb megírtam, kaptam egy E-mailt, amiben megnézésre ajánlottak nekem  egy kis falut,  részben, mert Szlovénia részben pedig mert gyönyörű, és nincs is elérhetetlen messzeségben. Ez pedig: Dobronak.

Itt olvashattok a csábító helyről: http://egyazegyben.com/egy-pici-falu-egy-elvarazsolt-erdo-es-2-millio-orchidea-51244
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dobronak 

Szívesen hoznék innen "saját fotót"....

Kép a fenti cikkből.

8 megjegyzés:

 1. Jártam ott pár évtizede, élmény volt, hangulata volt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hú, de irigyellek. Én utánanéztem most, annyira nem is tartom lehetetlennek, hogy nyáron megpróbálkozom még egy ilyen úttal....

   Törlés
 2. Csodálatos, ide is el kellene jutni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nézd meg a Googlemap-on alig 200 km, két óra alatt kényelmesen oda lehet érni....Rábeszéllek, mert ahogy olvastam/látom, igazán megér egy napi fáradságot.

   Törlés
 3. Milyen régen szeretném már látni, pedig itt van nem túl messze. Hátha idén...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én eddig még nem hallottam sosem róla, pedig hát "néhányszor" jártam Szlovéniában. És épp ezért (mert ez az ország, ill. a hegyei) a szívem csücske, nagyon remélem, hogy eljutok idén oda. És mindenkinek ajánlani fogom, ill. már most, így látatlanba is azt mondom, érdemes elmenni.

   Törlés
 4. Szépséges, bármely botanikus kertre vevő vagyok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem egyszer hazafelé jövet - kis kerülővel - akár útba is ejthetitek....Nagyon reménykedem, hogy a nyáron valamiképp eljutok ide, akkor majd részletesen beszámolok a látnivalókról.

   Törlés