2011. február 21., hétfő

Eszement dolgok

Hangosan felnevettem ma reggel, amikor a – szokásomtól eltérően bekapcsolt - rádió hírei között meghallottam az alábbit:

„3 képviselőasszony egy hétig „bölcsinéni” lesz – hogy megismerjék, milyen nehéz helyzetben vannak a bölcsődék.”
Gyűlölöm ezt a fajta ál-populista szemléletet !!
Hát a képviselőknek nincs annyi tapasztalatuk, hogy a saját, vagy rokon, vagy szomszéd-gyerek bölcsődei tapasztalatai alapján hozzanak meg egy döntést ? Vagy ennyire tartanak attól, hogy a bölcsinénik hazudósak ? Mégis mit hisznek, pont a bölcsődék úsznak a pénzben és nem tudják már mit csináljanak vele ??

Jól kinéznénk, ha a  jövőben hárman egy hétig elmennének a műtőbe, hogy  megbizonyosodjanak az egészségügyben már hétköznapossá vált  kritikán aluli állapotokról. Netán eladónak mennének a T-co-ba, megtapasztalni az ottani rabszolga-tempót.  Vagy urambocsá wc-s néninek állnának…ámbár wc-k hiányában ez olyannyira elenyésző eset lehetne, hogy nem is tudom miképp alkotnának az ottani munkakörülményekről véleményt dicső vezetőink.

Miért van ilyenre szükség ? Nem nyilvánvaló mindenki előtt, hogy a nyomor NEM a bankigazgatóságokon, ezek melléképületeiben, (avagy pont a parlamentben)  hanem pl. épp a bölcsődékben van ? Hogy sürgősen (már évek óta sürgősen) segítségre szorulnának ?

És vajon melyik bölcsibe mennek  ? A Pécs-meszesibe, vagy valami másik város-szélibe, vagy a főváros úrinegyedében lévőbe ? (Mellesleg svábbogár egészen biztos ott is van!)
Mindegyik túlzsúfolt, többsége lepukkant, hiszen évek óta sok minden fontosabb volt az önkormányzatoknak, mint épp a bölcsődék támogatása, felújítása, vagy akár csak elégséges személyzettel való ellátása. Tudnék példákat sorolni….
Bűnronda térfelújításra voltak milliók,  a tér sarkán álló bölcsőde festésére meg nem ???

Hát elegem van!

Jó, akkor ne kérjen nyájlonzacskót a patikában !!!!*

(*Gyengébbek kedvéért ez egy idétlen reklámszöveg-idézet.)

Kép: http://kis-kunsag.hu

7 megjegyzés:

 1. :))) Teljesen igazad van, de ne húzd fel magad minden baromságon! Ma még csak hétfő!!!:)))Különben is, miért kapcsolod be a rádiót??? Védekezz!!!Tudom, attól még van..., de legalább egyből kimaradsz - átmenetileg.:(

  VálaszTörlés
 2. Tudom, hogy ez bosszantó, de ne haragudjatok,ezt muszáj leírnom! Engem megmosolyogtatott Aranyos reagálása. A legjobb a WC.s néni hasonlat!
  Egyébként teljesen igazat adok Neki!

  VálaszTörlés
 3. Ezt lehet pozitívan is felfogni. Amennyiben este a TV-t kapcsolod be, és ott a Parlamenti tudóítás alatt üres helyeket látsz, erről a három képviselőről legalább tudni lehet, hogy ők igazoltan hiányoznak, mert bölcsődei tanulmányúton vannak.

  VálaszTörlés
 4. :-)
  Köszönöm a reakciótokat !
  Talán érződött soraimból, hogy tényleg "felkaptam a vizet" - nem is ez volt mára "tervezve" a blogba, mégis ez került be....
  Még szerencse, hogy tényleg nagyon ritkán hallgatom a rádiót.
  Múltmentő: magyar Tv-t 1990 óta nem láttam...(csak német nyelvű adókat nézek - persze ott is hallok-látok néha dühítő dolgokat...)

  VálaszTörlés
 5. (Utókornak)
  Kb.reggel 09-óta (?) egyfolytában szitál a hó (Pécsett) és jó,ha max.+3C°van. Kb. 10.30.órakor - gondoltam- (...) olvasok egy kicsit... ébredtem 15.15.-kor - így aztán (ilyenkor) már nem nagyon foglalkoznék a témával ! :-)
  Mellesleg :
  Képviselők az óvodában
  [ "Mundér becsületét nem védem... de pl. úgy tudom, nyáron- a szünidőben ? van festés az óvodákban, iskolákban ? ] Kérdezzed meg a "család Dadusát ! ] :-)
  Na, pusz'... valamit ebédelnem is kellene ?- (vagy minek nevezzem)
  Ki ne feledjem,- bár "alig élek"... meglepően jó lett a laboreredményem... vettem vagy 4 féle büdöske magot... aztán (kispiacon) valamilyen orosz/ukrán ?- talpbélést a cipőmbe 200 Ft-ért - és a bőrkabátomat meg 600-ért megcsinálja a szabó (varrónő) -holnapra !- ( bár még nem tudja,hogy pár napig nem megyek én el érte...) - és a szomszédban (15.15.órára a garázstető betonozása is befejeződött!) -Lehet,hogy a csendre ébredtem ?
  Na, duzzogást meg befejezni ! :-)
  *********************************

  VálaszTörlés
 6. (Gyorshír) Ill. kimaradt : Bocs' Felirat a gyógyszertár nylontasakján :
  Biológiai úton lebomló csomagolás
  Környezetbarát csomagolás
  Regisztr.szám : Vsz.15/2010
  (megjegyzem a kis boltunkban is kapható - igaz nem mindig - stb.)

  VálaszTörlés
 7. Persze, van ez is :
  Vagy mégsem igaz ?
  Megjegyzem, ha fény és oxigén hiányában (földben) nem bomlik el 6-12-18 hónap alatt - akkor hogy a fenébe,hogy a hagyományos nylon szatyor meg csak-csak elbomlik 400-500 év alatt ?
  Más : ma (hétfő) este a tv.híradókban említődött az 1000 valahány Ft-os m3 - vízdíj - (Szigetvár és környező települések) - csak-csak megadták a választ hogy miért oly' sok!

  VálaszTörlés