2011. november 29., kedd

Kisütött


Végre! Végre ! Hosszú undok szürkeség után kisütött a napocska !
Lent voltam épp a könyvtárban feltankolni új könyveket, és megnézni a belvárosból, régi helyéről áttelepített Csorba Győző szobrot. Eredetileg a könyvtár régi helyén (Apáca utca) egy picurka udvarban állt - most aztán csodálkozhat, hatalmas tér veszi körül, valósággal eltörpül benne:



Aztán láttam, hogy oszladoznak a felhők:


Fel is pattantam a Búza téren egy 33-asra és felmentem a Tettyére. Kíváncsi voltam, hogy áll a Vince utca és környéke. Azonban mégse készítettem ott fotókat, mert egy hét múlva lesznek teljesen készen és majd akkor megmutatom a város legújabb szépségeit. Tényleg szépek lesznek.
Kár, hogy nincs most 7 millióm, mert a Vince utcai régi házunk is eladó. Megvenném…
A Tettye hangulatos volt - mint mindig, a romok is stabilan állnak már:




5 megjegyzés:

  1. OK!- Advent = várakozás... Azért azt a nagy (vízi) malomkereket igazán berakhattad volna a blogba !
    Na, igen ! tele a net azzal, hogy a nyugdíjasok "utazgatnak" a buszon... aztán csak útban vannak sok mindenkinek !( ráadásul ingyen)
    (Nem is tudom, ki olvasta pl. a mai pécsi újságban egy "fiatal" levelét ? (...) (közlekedéssel kapcsolatban)
    (Bizony nekem is de kellene könyvtárba mennem...és egyebekről szót sem ! ) Irigylem. :-)

    VálaszTörlés
  2. Most vagyok csak "bajban" igazán !- mert nem akarom "lelőni a poént!"- azaz a te fotóidat "megelőzni!" Nem vettem észre, (eddig)hogy a Tettyéről + a malomkerékről megjelentek az új képek.(11.27-én) Így aztán nem írnám be a linket !

    VálaszTörlés
  3. @x: Ha már a buszon "utazgatva" is lelkiismeret furdalást kell éreznem azért, hogy élek, akkor tán mégis jobb lenne, ha holnap jönne a világvége.
    Mellesleg azt írtam, hogy majd ha minden ELKÉSZÜL, akkor elmegyek ismét a Vince utcába. Ez dec.6 után lesz.

    VálaszTörlés
  4. Szépek a képek! Kár, hogy a Vince utcát nem fotóztad le!:)
    Nálunk nem lehetett látni a ködtől...

    VálaszTörlés
  5. Tegnap valóban gyönyörű napsütéses idő volt. Ezek a fotók nagyon jók, jó lenne ha a tervezett időben is ilyenre sikeredne.
    Nekem is ajándék volt a tegnapi napsütés, mivel nálam a szennyvíz csatorna bekötés árkait ásták a szomszédommal együtt. Október óta húzódik és volt olyan ember a vízművektől, kijelentette Ő novemberben már nem ás Kb 70m hosszú távot. A fiam és a szomszéd segítségével mára már be is temették az árkokat. Holnap jön a villanyszerelő!!!!

    VálaszTörlés