2011. november 30., szerda

A norvégok megőrültek…


Tegnap este azt hittem, nem jól hallok, amikor a hírekben arról tudósítottak, hogy Anders Bering Brejvik,- aki a saját  tettét piszkosnak, de szükségesnek ítélte – nagy valószínűséggel nem kerül börtönbe. Zárt elmegyógyintézetbe viszik és  3 év elteltével fognak dönteni a sorsáról. Aki nem emlékezne rá: 77 embert ölt meg hidegvérrel, aljas módon.  Ez akár azt is jelentheti, hogy 3 év múlva szabadlábra kerül ? Képtelen vagyok ezt megérteni.

Én igenis mindenkor a halálos ítéletek megtartása mellett teszem le a voksom,  és ezt cseppet sem szégyellem. Nem szégyellem akkor se, ha valaki azzal jön: esetleg „ártatlanul” is kerülHETnek emberek a bitófára, vagy villamosszékbe, vagy bármiféle kivégző osztag elé. Mert egy esetleges tévedés áldozatai  vannak/lennének kevesebben. Az ilyesféle gyilkosok nem érdemelnek kegyelmet. És bárki, bármit is mond, ebben megingathatatlanul hiszek. Abban senki se reménykedjen, hogy egy ilyen megbánja tettét – de ha mégis ezt tenné, hát mit ér az, 77 halottal szemben ???

Ilyenkor szoktam felkérdezni az Istenhez: hallja/látja-e és ha igen, miért engedi ?

Eddig még soha nem kaptam választ.

5 megjegyzés:

  1. Ne ismétlem meg mindazt amit az előbb beírtam. Talán később.
    Most csak annyit : kissé hibás a cím... (szerintem norvég, nem svéd)-és kissé diszkriminatív is.
    ** Cikk a Népszabadságban, cím : Kiakadtak a pszichiáterek is - simán megúszhatja a börtönt a norvég tömeggyilkos. (Google)

    VálaszTörlés
  2. Láttam több filmat 8sorozatot) börtönökről - OK!- norvégot még nem. Szerintem nagyobb büntetés,ha pl. ideggyógyintézetbe kerül,- mint ha börtönbe raknák ! Állítólag a halálbüntetés nem nagyon tartja vissza az elkövetőket. (Jó kérdés, pl. mi legyen majd a pécsi,- lövöldöző egyetemistával ?...)

    VálaszTörlés
  3. @x köszönöm, javítottam. Annyira elöntötte az agyamat a vörös köd, hogy még a gondolkodásomat is megzavarta....
    2. Én nem kímélnék egyetlen lövöldőzőt sem. Ha ésszel ölt, ha ész nélkül, nem méltó az életre.

    VálaszTörlés
  4. (csütörtök) - Hát...igen ! "Fogat- fogért ?"- vagy hogy...) esetleg a Bibliából ? - kicsit sajnálom, hogy nincs rá időm.
    Igaz, ismerjem el,- most épp' arra lennék kíváncsi, hol ír a Biblia a tüsszentésről ! (?)
    "Kissé" bunkónak tartottak... amikor tüsszentés után NEM mondtam az illetőnek azt, hogy : Egészségedre!
    Ajánlott cikkek :
    Egészségedre!
    (lássam, bemegy-e ?...)

    VálaszTörlés
  5. (Nem ezt kellett volna beírnom) - ha érdekel bárkit is...
    Egészségedre!(2)
    Továbbá más :
    Esetleg arról, hogy milyen különböző ítélet született Pécsett ill. Szolnokon arról, hogy az UFO-ból kiszedett hulladékért (papír/üveg)"jár-e" büntetés,vagy sem. Aki nem olvasta volna, valahol a szoljon.hu -ban van a cikk, meg a bama.hu-ban is - meg tele a net vele.

    VálaszTörlés