2011. november 14., hétfő

Vásár-járás


Ragyogó napsütéses vasárnapunk volt. Talán az utolsó…A „Jó lenne elmenni valahová” vágya most lehajtott a vásárba, úgyis elég rég jártam már ott, utána néztem a fotóim között, idén ezek szerint nem is voltam…..
Nem lepett meg a tömeg – nyilván más is hozzám hasonlóan valahová kimenni kívánkozott és erre jó hely volt a vásár, hisz közeleg karácsony is.

A régiségesek és a bolhapiac sorait jártam végig – üres zsebbel, mert pénztárcár készakarva nem vittem. Rá is fáztam, mert a nemrégiben összetört kedves kis kávéscsészém helyett találtam 2 kedvemre valót – melyeket egy kis plusz gyaloglás árán végül is 100.- Ft-ért megvettem. Tudom én, hogy amiben turkáltam, az Ausztria, vagy Németország lomtalanítási akcióiból került ide – de hogy őszinte legyek, nem érdekel. Van még hypó….
(FENA Creation porcelán és kerámia GmbH-ban készült,
53819 Neunkirchen-Seelscheid Humboldtstr. 11 - Köln közelében.
Bevallom,  ezt a márkanevet én még nem hallottam – nincs jelentősége, a csészék aranyosak.)

Ők az új lakótársak:


Most „ráhajtottam” az állatos nippekre, és elég sok Zsolnayt  is találtam:














Ezért a könyvért 2000.- Ft-ot kértek….Nem adtam…


Két igazi régiség. A babák árát nem kérdeztem, a búgócsigáért 1500-at kértek.


A gyerekek is jól szórakoztak, póniháton lovagolva: 


8 megjegyzés:

  1. Épp' (kb.)20~30 perce értem haza könyvtárból ( nem Pécsieknek = a vásártér mellett "húz el az autóbusz") - ez-az jutott eszembe (...)nekem is,- látva a nagy ürességet (hétfő) - nem gondoltam volna, hogy ilyesmi lesz a mai téma.
    Gondolom sokaknak ez itt ismétlés lesz,- de ennél frissebb képek nem nagyon vannak,-
    Pécsi vásár 2010.08.
    Talán annyit a témához,-hogy : a kedvenc kávéscsészéd helyett igazán választhatnál egy neked tetszőt,- ( akár többet is) kb. abból a... 100 darabból (?) - ami itt "áll" nálunk,- kicsomagolatlanul ( a garázsban) közel 9 éve ! [persze, ez egy más történet lehetne...] - blogolvasók (?) - ne akarják, hogy fotózni kezdjem... :-)
    ********************************
    Bocs' de nem többet ! - csak-csak (végre) sikerült egy újabb adag könyvvel hazatérnem...

    VálaszTörlés
  2. Esetleg még annyit,- hogy én nem tudom, ki(k)az(ok),-aki(k)- "terjedelmesebb" írásokat is elolvasnak ?- csak-csak jutott eszembe [ a Zsolnay név felemlítése okán ? ] - ez a cikk :
    Én vagyok a legkisebb hidacska
    (Remélve, hogy működni fog ?- vagy keressétek öntevékenyen ! )

    VálaszTörlés
  3. (Később vettem csak észre) - bár én minden szombat hajnalban megveszem az újságot,-( most épp' 220 HUF...) pár hete (?)- hónapja (?) - a Hétvége (melléklet) kb. csak hétfőn található meg a neten. OK!- (én lassan megszoktam )- de az csak-csak meglepett, hogy a neten ( itt és most/nektek)- sokkal több fotó van,- mint "nekem", aki "lepengettem" érte a pénzt !- de sebaj. :-)
    [Amiket én látok/láttam az újságban,- azt meg nem látjátok ti! ] - Összegzés :
    "tele is a puttonyom!"- de sebaj! :-) :-)

    VálaszTörlés
  4. @X Jó cikket ajánlottál. Én is megvettem szombaton az újságot, de aztán nem olvastam el, most jól esett.
    Szép formájú csészéket választottál. Gratulálok. A régi szakácskönyveknek a kereslete nem csökkent, ezért magasabb az ára, mint a vele azonos korú és állapotú szépirodalomnak.

    VálaszTörlés
  5. Jó kis nosztalgikus hangulatot varázsoltál. Az anyósom imádta a nippeket, csipkéket és a rojtos szőnyegeket. S hozzá a mániákus nagytakarításokat. A nippeket ultrás vízben, hogy csillogjon, a csipkét keményítve ( vizezve vasalva, hogy "álljon mint Katiban a gyerek")A szőnyegrojt fésülve, majd közlekedésnél nem rálépve!!! Hát nem imádnivaló.-))))

    VálaszTörlés
  6. úgy emlékszem, ez megjelent reprintben..
    ez vitte le az árát, meg a pénztelenség..

    kislánnyal nem találkoztál? az ülő változathoz az hasonlít, ami a búgócsigával játszótól jobbra van..

    VálaszTörlés
  7. @x ne is emlegesd azokat a csészéket...Vannak számomra érthetetlen dolgok - amitől persze a világ nem áll meg, csak nekem nem jó...

    Kyba: szenzációs a leírásod. :-) Nekem is van egy ilyesféle "rokonom"...

    Névtelen: töredelmesen bevallom, persze hogy kerestem a kislányomat ! Ámde még csak hasonlót se láttam. Egyébként ő nem ilyen "nemes" fényes porcelánfigura volt, hanem azokhoz a matt Hummel figurákhoz hasonló, melyekből néhányat(vagy valami utánzatot ?) most is láttam.

    VálaszTörlés
  8. megpróbálok szerezni egy Fuji 810-est és lefényképezem az én kislányomat....:)

    VálaszTörlés