2013. október 31., csütörtök

Ötletelek

Hogy ne legyen minden nap csak panaszkodás....
                                                  ***********
A barátnőm csípőprotézis műtétje novemberben várható. Mint minden egyedül élő/álló ember ő is jó előre meg- és eltervez mindent, mire lehet szüksége, mit lehet már most betárolni, stb... hiszen hosszú hetekig ki sem mozdulhat a lakásából, ill. sok mindent nem lesz képes megcsinálni, elintézni.
És van egy cicája. Hogy a 3 hetes rehab  idejére felvállaltuk a naponkénti macskaetetést a másik barátnőjével, az természetes. Igenám, de  - mondja - ha hazamegy mi lesz az almozással ?
Akinek van lakásban tartott macskája - az rögtön tudja mit jelent a probléma. Az alomláda a földön, lehajolni tilos. Na, akkor a macskakaki hogyan jön ki az alomládából ? Szép szóra, csalogatásra biztos nem, tehát kaptam a feladatot, találjak ki valamit. 
Hát kitaláltam. Ezt:




(A gyengébbek kedvéért: gázláng fölött meghajlított nyelű alomkanál egy botra erősítve. És a segédeszköz egy hosszú nyelű cipőkanál.)
Azért ha valakinek volna jobb ötlete, nem haragszom meg, ha megírja....
                                            ****************************
Erről aztán rögtön eszembe jutott, hogy épp tegnap Kanadából kaptam egy képsorozatot, amiből most bemásolok ide néhányat. Bár lehet, hogy a neten kering valamerre, de én nem láttam eddig. Minden elismerésem az efféle - furfangos agyú, leleményes - embereké, akik ilyesmit kitalálnak. Én csak az alomkanálig jutottam....

 
















6 megjegyzés:

  1. Egyik képhez : bár ne legyek demagóg, pl. Bp.-en nem sokat ér, mivel az egyes oszlopokhoz "lakatolt" kerékpárokat úgy viszik el, hogy magát az oszlopot kiemelik!- stb.) bár minden bizonnyal többen láthatták a magyar tv.híradókban.
    (Igaz,nem alaposabban néztem meg a fotót,- max. ellopás után kell a zárat kinyitni. (?)
    na, nem többet,- mert "rákészülős" (testi-lelki) időben vagyok, temetők felkeresése és ne soroljam.

    VálaszTörlés
  2. Az ötlet jó, esetleg vesz még egy almot, azzal több ideig kibírják. Én is ezt csináltam. Az előző hozzászóláshoz, a vasúállomásunkon fényes nappal a problémás intézet problémás tanulói feszegették a pénzautomatát. Értsd próbálták feltörni egy vasúállomáson, nappal!! Az egyik jegypéntztáros telefonnlt segítségért. Mit gondoltak: világos nappal, a tömeg közepén, s egy pénzautomatát csak úgy?

    VálaszTörlés
  3. A "feltalált" dolgok biztonsági kérdésével nem foglalkoztam - egyszerűen csak elcsodálkoztam, hogy mennyire kreatív emberek vannak, micsoda cuccokat találnak ki !
    Holdgyöngy: nálunk az idős emberekről való aranylánc világos nappali letépése a divat. Sorozatban (ugyanazon a környéken) négy eset történt pár hónapon belül.....

    VálaszTörlés
  4. Én azt javasolnám, hogy az almot tegye feljebb - ne a földre. Nem vagyok macskatulajdonos, igy nem tudom ezt megoldást a macskák is elfogadnák-e.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jo lett a lehajlasmentes alomkanal kreaciod!
    Szuperjopofa otletek a kepeken, a konektoros (is) nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  6. Piros: igen, megfordult a gondolat a mi fejünkben is (=valahová feltenni) de nem biztos, hogy funkcionálna, még akkor se, ha lehetőség lenne egy asztal méretű lapra feltenni a tálcát.

    Tselszi: Majd kiderül a gyakorlatban, jó volt-e az ötletem...

    VálaszTörlés