2013. október 19., szombat

Spórolni márpedig kell !



@x  ajánlotta elolvasásra az alábbi cikket és én csak továbbajánlom annak, aki idetéved.

Ugyanis érdekesen egybecseng a cikk, az épp tegnap este látott filmmel, melyet ugyan megmutatni nem tudok, de itt látható egy másik videó (német nyelven) mely ezzel a témával foglalkozik. (Nem csak Magyarországon látják a jövő problémáit.)
                                            


Valójában csak azt szerettem volna itt elmondani (bár tudom, hogy fiatalok nem nagyon olvasnak), hogy idejekorán el kell kezdeni a nyugdíjas-évekre gondolást és spórolást. És NEM mindenféle biztosításokkal !!! Az esti adásban egyértelműen kiderült, hogy azzal CSAK a bankok járnak jól, a befektetők 99,9 %-ban soha. Az igazán hozzáértő (tisztességes banki szakemberek) azt mondják, hogy minél előbb elkezdve,  NEM nyugdíjbiztosítási kunsztokkal, hanem igenis jó helyen, jól lekötött betétekkel lehet a legjobban spórolni.
Amire bizony a mai fiataloknak mindenképp szükségük lesz, mert nem lesznek olyan helyzetben, hogy az „állami” nyugdíjukból (ha ugyan ilyesmi lesz még) majd meg tudjanak élni.





1 megjegyzés:

  1. Megint eléggé "zűrös" téma... mert ahogy olvasni való könyvet sem szívesen ajánlok, még kevésbé nem ajánlanék én senkinek sem "életviteli dolgokat." Megjegyzem,-a magyar cikk mellett lennének - további-kapcsolódó cikkek is, akit érdekelne.
    Az is igaz, állítólag, hogy akik megtehetnék, hogy valamennyit spóroljanak,- sem szívesen teszik, mert annyira kilátástalannak érzik,vagy elérhetetlennek pl. egy önálló lakás megszerzését,- OK !- akinek van már, az ezt itt felejtse el. Állítólag a jövőkép hiánya, a bizonytalanság...és ne soroljam mik miatt,- a többség inkább elkölti a maradék pénzét.
    Nem tudom, ha kb. 30-40 éves lennék, én mit tennék ?- nem hinném, hogy pl. a nyugdíjas időmre "kuporgatnék." (Bár ki tudja) Igaz, azt is ma hallottam : nem hogy a "fiatalok" tartanák el / segítenék az "öregeket,"- hanem inkább fordítva. Összegzés-féle = 0 Ki-ki tegye azt,amit jónak gondol.

    VálaszTörlés