2013. október 8., kedd

Miért is tartok 3 macskát ???




http://hu.wikipedia.org/wiki/Eg%C3%A9rf%C3%A9l%C3%A9k  szerint 791 fajta van belőlük (kép innen)
- mármint az egerekből....Nekem 25 év alatt egy jutott – és azt se találtam meg tegnap, csak a konyhaszekrényemben  a nyomát.
Mindent kirámoltam, majd a macskát  betettem a szekrénybe, hogy tán ha érzi a szagot, elkezdi keresni. De hát a macska nem kutya, nem értette, miért kelle/ene neki a szekrényben bármit is csinálni…kimenekült az udvarba.


Azért nem értem a dolgot, mert számtalan esetben hoznak a macskák haza egész, vagy félig „megdolgozott” egereket – mintegy prezentálva, hogy íme, ők ehhez is értenek – és akkor ez most hogy a frászba került be a szekrényembe ??? S volt lehetősége a kockatésztás zacskót megrágni ? (Úgy sajnáltam kidobni, de az lett a vége, kis idejű hezitálás után.)

Most izgatottan lesem, mi fog történni az elkövetkező napokban, mert két eset van: vagy már kimenekült, vagy albérletben még mindig itt él velünk. Ez utóbbiért valahogy nem lelkesednék.
Ráadásul „rendes” egérfogóm sincs, mert amióta itt lakom, egér még nem jött be a lakásba…..

7 megjegyzés:

  1. Mosolyogtam ahogy olvastalak, elképzeltem ahogy beteszed a cicát a szekrénybe az meg nem érti hogy mi is van?:-) Nekünk is volt egy olyan cicánk hogy játszott az egerekkel de nem fogta meg.Mancsával lecsapta majd felemelte mancsát hagyta hogy kicsit elszaladjon az egér és ismét lecsapta. Nincs valahol diód szabadon hagyva szekrénybe vagy kamrában? Az vonza a rágcsálókat.Vegyél háztartási boltban egérfogót inkább biztos ami biztos!

    VálaszTörlés
  2. A diót 2 éve, - amikoris megmolyosodott - már csak a mélyhűtőben tartom. Fém doboz nélkül kizárólag csak a száraz tészták vannak (bolti csomagolásban) - de már gondolkodom, valami megoldáson. Ámbár ki tudja szükség lesz-e rá, hiszen mint írtam, ez volt az első egerem sok sok év alatt a lakásban, értsd: ami magától bejött....mert azért a macskák behoztak már pár.... fél-egeret.... :-)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem magától nem fog kimenni.Jön a hideg,húzodnak be.Sürgősen meg kellene fogni,mert mindent összemászik,és piszkít.Két éve ugyanígy jártam, a konyhaszekrényben találtam meg a nyomát.Szerencsére másnapra megvolt.Aztán két napig takarítottam a konyhát.Azóta,és azelött sem volt ilyen probléma.A.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk, míg erdész lakásokban laktunk, mindig volt egerünk és nagyon sokat szenvedtem tőlük! Naponta fogta a cserép alatti dió őket, de nem volt macskánk!!! Mióta van cicánk, azóta nincs egér. Pedig, Murci sem egy egerésző fajta, kint pockozik a dombon, néha hoz ezt-azt, lerakja a küszöbre...:) Igaz, én csak ritkán engedem be a lakásba, a teraszon van helye, meg járja a padlást Szerintem "preventív" dolgozik, már az ajtó előtt lestoppolja a vélhető betolakodókat!:) Ősz van, ilyenkor szoktak beszökni, már csukni kell az ajtót! Nem lehet, hogy felmásznak a "futódon" és amikor szellőztetsz beugranak az ablakon?

    VálaszTörlés
  5. Tiff: bejönni éppenséggel van helye/lehetősége, hiszen a macskák ki-bejáró lyukán bármikor bejöhet, vagy kimehet akárhány egér is.
    Mellesleg azóta sehol semmi nyom.Én meg vagyok győződve, hogy a nagy felhajtás (közben az ajtók is nyitva voltak) annyira megijesztette, hogy kimenekült.

    VálaszTörlés
  6. Bár írod,hogy takarítottál (is) - azt nem tudom, hogy alaposabban körülnéztél ? (pl. szekrény mögött ,)- mert állítólag a bejáratát lenne jó megtalálni !- persze,ha van ? - kívánom,hogy ne legyen több.
    Lehet,hogy csak egyedi eset.

    VálaszTörlés
  7. @x: szerintem is egyedi eset. Betévedt, aztán mégis csak kimenekült. A szekrényt,sőt a hűtőt is teljesen elhúztam.Mivel csempézve van mögötte, ott aztán nem tud lyukat fúrni.

    VálaszTörlés