2016. szeptember 17., szombat

Fentről minden szép


Kaptam - továbbadom.... Szeretem a drón-videós filmeket. Már tényleg majdnem olyan, mintha én repülnék ott az akármik fölött..
De: azért két dolgot nem bírok szó nélkül hagyni.
Egy: nem szeretem az ilyen "gyors vágású'" filmeket. Az ember szeme jóformán még fel sem öleli a kép egy részét, máris snitt, jön a következő kocka. Nem lehet élvezettel, gyönyörködve szemlélni semmit, mert csak gyorsan, gyorsan, gyorsan, máris mást kell nézni… Mutatott volna kevesebb helyszínt, de azokat alaposabban - jobban élveztem volna.  
Kettő: az a süket Napóleon, ha ilyen szép helyen született, mi a csudának ment el innen ? (Na jó, ez csak afféle költői kérdés volt...)  

10 megjegyzés:

 1. Engem kicsit megrémítenek ezek a drónok. Mindenhová eljutnak, mindent látnak, bár ezt már megteszik a műholdakkal is.

  A másik oldala meg mégis csak jó, mert szenzációs felvételeket lehet vele készíteni, lásd amit mellékeltél.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos, ez az igazság, bárki, bárhol "megleshet" úgy, hogy észre sem veszed... akár itt, most a képernyőn keresztül. Nem mondanám, hogy örömteli gondolat...
   De az is tény, hogy bizonyos helyeket a repülők/drónok nélkül sose láthatnánk - és az azért kár lenne....
   Valamit, valamiért.... bár az "árak" nem egyformák és néha elgondolkodik az ember, hogy megéri-e ?

   Törlés
 2. Varázslatos volt!!!!!! Köszönöm! Élmény volt megnézni!!!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én szeretek/szeretnék repülni - de ha már azt nem tudok, akkor ilyesmit szívesen megnézek.

   Törlés
 3. Sajnos, "boldog-boldogtalan" használja,- "jó és rossz" célokra is. A használata (engedélyek és egyebek) - még mindig eléggé "zűrösek" - itthon. (Lásd pl. a felcsúti reptetést...)
  Más : láttam, kiképeztek egy sast ( élő madár) (külföldön) - ami nekiröpül a drónnak és "leviszi" a földre. ( össze is törik és egyebek)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. http://hvg.hu/tudomany/20160202_dronelfogo_sas_rendorseg

   Itt a cikk erről a sasról...Bár jó lenne, ha tökéletes védelmet tudnának számára biztosítani, ha már "nekünk" dolgozik.

   Törlés
 4. Pazar volt,én a szikla tetején lévő régi házra pályáznék. Azért volt más szépség is, ahova nem juthatok el soha, amit nem próbálhatok ki soha. Legalább így láthattam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is ezért szeretem nagyon az úti-filmeket a tv-ben - utazni én már nem fogok és mégis annyi szépet, érdekeset láthatok.

   Törlés
 5. Fantasztikusan szép felvételek!!! Köszönöm az élményt!
  Nekem most csak az motoszkált a fejemben, miért nem tudjuk ezt a sok szépséget becsülni, megtartani, tovább adni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad van...Gyakran gondolom, hogy meg se érdemeljük - ill. valójában igazából nem is vagyunk tudatában, mekkora kincs létezik körülöttünk. Igaz, tán jobb is, hogy nem tudjuk, mert az ember mindenből csak hasznot akar húzni - bármi áron. Akkor tán jobb, ha nem tudunk róla....

   Törlés