2017. november 18., szombat

The Zimmers



Régi, félretett/elmentett zenék közt kutatva találtam ezt:



Gyanítom túl sokan nem is hallottak erről az együttesről, bár sokat én se tudok róluk. Még régebben a TV-ben láttam őket, aztán most a youtube-on keresgélve akadtam rá több számukra. Ebből választottam ki egy nekem tetszőt.

A Zimmers  2007-ben alakult angol zenekar, tagjai úgy gondolták, hogy a világ legöregebb énekkara lesznek. A legrégebbi tag, Buster Martin, azt állította, hogy 1906-ban született, bár egyes források azt jelzik, hogy „csak” 1913-ban. 2011-ben halt meg. A csoport nevét a Zimmer-keret-ből vette (=magyarul járókeret)

A zenekar megalakításának az a célja, hogy hangot adjon az idősek elszigetelődés és bebörtönzöttség érzésének. A Zimmers logója a The Beatles logója paródiája.




Képek: https://www.btowstore.com https://www.dhgate.com

4 megjegyzés:

  1. Ismerjem el, nem hallottam róluk, aminek több oka is lehet ? Pl. Got Talent-et sem láttam soha... és mint "lokálpatrióta" 1-2 hazai "kórust" ismerek inkább,pl. az Abasári asszonyokat a Nyugdíjas indulójukkal... (azt majd' kívülről tudom... :-) ) Eléggé lefárasztott a téma, mert pl. a járókeret nevét sem tudtam,ill. azt sem kiről kaphatta a nevét ?- ki volt a feltalálója ? Meglepett, hogy kb. 50 tagú a The Zimmers (?) - vagy az csak a "bő keret ?"... meg az,hogy mennyien nők,- igaz,ők tovább élnek. Szóval : a nagy kattintgatásban... eljutottam a Zimmer Feri-ig (film) - meg a Zimmer Frei -ig ( Airbn lakástéma )... [ Nem tudom,milyen front van épp',de mivel alaposan fáj a fejem... azt hiszem,itt az idő... és mára ennyit.] Majd kifelejtettem, elkerülte figyelmemet : egy újabb párt alakult, már a nevük is tetszik ! :-) Lendület Párt ! - ajánlom is a programjuk megismerését !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén szólva én is megfeledkeztem már róluk, egész véletlenül akadtam erre a "félretett" zenére, s ennek kapcsán jutotta eszembe ez a zenekar. Nem hallgatom őket naponta, de érdekes kezdeményezésnek találtam. Biztos van másutt is, ahogy írod.
      Bevallom őszintén, se a régi, se az újabb pártok nem érdekelnek... Egyelőre még abban is bizonytalan vagyok, hogy elmenjek-e szavazni. Ugyanis semmi jelentősége....

      Törlés
  2. Nagyon hálás vagyok,hogy megismertettél velük! Megsímogatta a lelkemet! Nem is tudom,hogy van-e még olyan zene, amin idősebb generáció énekel,vagy zenél...Bár van egy kórus.
    Azt üzente számomra,hogy életem delén túl is van szépség és zene és sok minden....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nagyon tetszettek anno, amikor felfedeztem őket, és minden elismerésem azoknak, akik magas korukban még ilyesmire vállalkoznak, és megpróbálják a saját - és mások - életét megvidámítani.

      Törlés