2018. június 5., kedd

Mi fér el 30 m2-en ?


Sokkal több, mint amit itt most bemutatok…

Nekem a kertemben csak évelő, vagy igénytelen egynyári virágaim vannak. És bár évek óta vetegetem őket, mégis van, aminek nem tudom biztosan a nevét. Így hát bocsánat, ha valamit rosszul „határoztam meg”…Mindegy, mert nem a neve a lényeg.
Ma s/nem akarok mást, csak a kis kedvenceimet megmutatni. Mindegyiknek örülök, nem értünk még a variációk végére, egyelőre ezek nyílnak:

Begónia - a barna levelű, rózsaszín virágú a kedvencem

Törpe írisz

Nebáncsvirág (?)

A gyönyörű zefírvirág
Pistike


Liliom, a hálátlan. Egy virág = egy nap....




Ez pedig egy sorozat: méhecske repül, közeledik, leszáll. Olyan aranyos...
 
És akinek van kertje, annak nem kell magyaráznom, milyen az, amikor kora reggel – akár még hálóingben – kilép az ember lánya  az ajtón és ott pompázik előtte ez a sok kedves kis virág. Beleszippant a levegőbe, érzi a szomszéd hárs illatát (melyet sajnos nem tudok csatolni), felnéz a felhőtlen kék égre... és max. arra van ereje, hogy hálát adjon mindezekért....
Csak jól indulhat így egy nap ! Ugye ?

16 megjegyzés:

  1. a negyedik képen, az a "nemtudommi, de gyönyörű" - az zefírvirág :) azért tudom, mert nekem is van :)

    igen, ismerem ezt az elégedett sóhajtást reggelente, az illatok beszippantását, gyönyörködést ameddig ellát az ember. Jó ez, nagyon...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de jó, felírom valami megbízható helyre és legalább a felírás helyét próbálom majd megjegyezni... Zefírvirág... sose hallottam. A kikericsre hasonlít, azt hittem, valami olyasmi, csak nyáron virágzik.
      És ugye, kevés olyan örömteli pillanat van, mint a reggeli kertben gyönyörködés !!

      Törlés
  2. Én is majdnem minden kora reggel pizsibe nézegetem a virágokat, ha látok valami újat, nyomás a gépért és persze az eget is megnézem...Ez az én birodalmam, ha nem is a legszebb, mégis nekem tetszik...és a lelkem ilyenkor feltelik..."párméterboldogság"és jól indul a nap...Szépek a virágjaid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lám lám, itt vannak a reggeli-kert-kedvelők :-)
      Azt hiszem, akik ezt az érzést nem ismerik, azoknak nem is lehet megmagyarázni. És pontosan fogalmaztál, az én kertem - ha nem is a legszebb - de nekem feltétlenül az !

      Törlés
  3. Csodaszépek a virágaid! Sajnos én nem rendelkezem ezzel a reggeli frissítő lehetőséggel, de madár csicsergésre kelek és ha már felöltöztem és megyek a boltba nézegethetem az aranyos rigókat akik a fűben csipegetnek.Sokszor megállok és úgy figyelem őket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod Éva, a nyitott szív a fontos, az sok olyant meglát, amit más észre sem vesz. A rigó is több a semminél.

      Törlés
  4. Szépek a virágaid. A zefírvirágod a kertben van? Ott is telel? Én cserépben tartom, s bent teleltetem. Ha bírja a ideget, akkor én is kiültetem, mert a teleltetés gondot jelent. Tavasszal átültettem nagyobb cserépbe, s "hálából" még eddig nem hozott virágot.
    Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cserépben él és télen az előszobámban telel. Tavaly nagyon sok virág volt rajta, nem ültettem át idén (eddig) csak kettőt hozott. Lehet, hogy majd tavasszal kap új földet.

      Törlés
  5. ideget = hideget

    VálaszTörlés
  6. Milyen virágra száll le a méhecske?
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vadszőlő. Most virágzik "az egész kerítés"....

      Törlés
  7. Szépségesek, a rárepülős fotók nagyon jók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És vajon észrevetted a hangyákat is ? Nagyon ritkán sikerül ezzel az én kis gépemmel ilyen jó kép. Örültem neki nagyon.

      Törlés
    2. Bizony! Szeretem az ilyen elkapott pillanatokat. :-)

      Törlés
    3. És az benne a vicc, hogy a hangyákat én nem is láttam, csak a fényképezőm látta. S amikor a sz.gépen megnéztem a képet, akkor vettem őket észre :-)

      Törlés