2018. június 13., szerda

Örömvirág


Nagyon régen nem vettem fuxiát. Az a régi "egy nyári virágként" funkcionált - gyanítom, tudatlanságom volt halálának oka. Idén tavasszal valami megnevezhetetlen indíttatásból mindjárt hat tövet vásároltam. Négy ebbe a nagy cserépbe került, és lám, milyen szépséges lett ! Telistele virággal, öröm ránézni: 


Ilyen kis dolgoknak is úgy tudok örülni néha...(ha már nagyobb örülni-való nincs...)

És mert ilyen gyönyörűek, most rákerestem, mit is kell velük csinálni, hogy sokáig szépek legyenek. Nem másolom be, itt olvasható:
http://www.botanikaland.hu/fuchsia/fukszia/
Bevallom, meglepett, hogy ezt - ha ügyes a gazda - át lehet teleltetni. Meg fogok próbálkozni vele, mert annyira tetszik ez a határtalan virágzó-kedve. Amióta megvettem, mást se csinált, csak a virágait mutogatta nekem. Megérdemli, hogy életben tartsam (legalább) jövő nyárig.... 

12 megjegyzés:

 1. Nem nagy kunszt életben tartani. Nekem van kettő, már 5 évesek. SOk sikert neked is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképp megpróbálkozom vele, annyira szép ezzel a sok tarka kis virágával !

   Törlés
 2. Szépséges...próbáld meg...Sok sok örömöt a virágzáshoz...kellenek a kis örömök is...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye ? Néha tényleg ennyi is elég, hogy felderüljön az ember.

   Törlés
 3. Csodaszép! Egyszer kaptam egy nénitől ajándékba de sajnos tetvessé vált és tönkrement! Azt kívánom hogy sokáig tudjál gyönyörködni ebbe a szép virágodba!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó, hogy mondod, majd figyelem - habár egyelőre tökéletesnek látszik. Remélem sikerül átteleltetnem.

   Törlés
 4. Ősszel találtam egy, valószínűleg erkélyről ledobott tövet. Előbb elmentem mellette, aztán visszamentem és haza vittem. Túlélte a telet és a tavaszt, de pár hete sikeresen levertem, ezt nem élte túl.
  PZs

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De sajnálom.... gondolom Te is....Nem akarnád magad meglepni egy újjal ?

   Törlés
 5. Nagyon szép! Engem valahogy mindig elkerül, még nem is volt soha ilyen virágom, Anyósomnak vettünk egyszer egy hatalmas cseréppel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Orsi, neked annyi, de annyi csodaszép virágod van - hogy ez tán annyira nem is hiányzik. Csak csodálom a képeidet, melyeket mutatsz - szinte tavasztól késő őszig mindig van nálad valami, ami épp nyílik.

   Törlés
 6. Szép és hálás, ha megfelelően gondozzák. Könnyű szaporítani is és sokféle van (színre) belőle. Egyik nagy ellensége a levéltetű.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Éva is írta - fentebb - ezt a tetvességet, azóta figyelem. Remélem megússzuk, vagy ha valami gyanússá válik, hát lepermetezem...

   Törlés