2010. február 2., kedd

AIDAluna

(Elég fura, de így kell leírni állítólag a nevét helyesen – ne kérdezd, miért…) Kétségtelen nem tegnapi hír, hiszen 2009 áprilisában avatták fel, ám én tegnap láttam róla, vagyis pontosabban a keresztelőjéről és első útjáról egy fantasztikus filmet.
Nem vagyok víz-párti, nem nagyon szoktam hajóutakon való részvételre vágyakozni, valójában most se elutazni szeretnék vele, de egyszer azért tennék benne egy kirándulást…mármint úgy értem, a hajóban magában, miközben Ő a kikötőben vesztegel.
Hatalmas. És ez elég gyatra szó a méretére.
Ezeket az adatokat találtam róla:
Hajó hossza: 252 m
Hajó szélessége: 32,2 m
Emeletek száma: 13
Hajtómű: 4 Dieselmotor, egyenként 9.000 kW
Utas-kabin: 1025 db
Éttermek száma: 7 Felületük összesen: 3985 m2
Bárok száma: 11
Napozó felület: 6.400 m²
Személyzet létszáma: 607 fő
A flotta ma 6 hajóval büszkélkedhet: AIDAcara, AIDAvita, AIDAaura, AIDAdiva, AIDAblu, AIDAbella és AIDAluna. A tervek szerint 2012-ig három újabb taggal bővül a család.A flotta tagjai mindig a legszigorúbb nemzetközi minőségi-, természetvédelmi-, és biztonsági előírások alapján készülnek, hiszen az AIDA Cruises nagy hangsúlyt fektet az utasok, valamint a természet védelmére.Gyártója, az AIDA Cruises /cég/ a világ minden tájára kínál tengeri hajóutat a Földközi tengeren, Kanári szigeteken, az Északi tengeren, a Karib térségben, Közép-Amerikában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Dubaiban egyaránt.
Németországban az AIDA Cruises a vezető az utasok számát tekintve. Mindig újabb és újabb ötletekkel igyekszik ezt az utazási formát mind érdekesebbé, színesebbé tenni.
Árak után nem nagyon kutakodtam, de 500.000-től felfelé kell gondolkodni…mármint annak, aki képes ekkora számot maga elé képzelni…
További képek itt: http://www.cruiseferry.de/aidaluna.html  (érdemes megnézni !)
Itt megnézheted, merre jár 2011 áprilisáig : http://www.aidarouten.de/Routen/AIDA_Tourenplan.pdf
Itt térképen is követheted a jelenlegi útját: http://www.aida-fanpage.de/start/aida-radar.html
Képek: http://medien.aida.de/fileadmin/user_upload/unternehmen/presse/bilder/Bildarchiv/AIDAluna.jpg és www.auf-kreuzfahrt.de/.../955582

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése