2010. május 14., péntek

Megbocsátok ORIGO-CINKE !

Ha az emberrel rossz történik, mérges és panaszkodik. Ha jó – akkor örömmel dicsekszik. Ez szeretném most tenni én is, hiszen nem biztos, hogy mindenki benéz a kommentek közé. A csütörtöki félresikerült Origo-ház-beli(CINKE) kiállításról olvashattatok, és most szeretném megmutatni azt a (számomra megható) és nagyon szokatlan levelet, melyet ma kaptam:

Kedves Mária!
Nagyon sajnálom, hogy nem jutott be a galériánkba, bocsásson, kérem meg érte. Bartalovics Zoltán vagyok, a CINKE program művészeti vezetője. Sokat vagyok az Origó-Házban, leginkább kulturális egyeztetéseken, de leginkább a programokon, (író-olvasó találkozók, kiállítások, egyéb rendezvények) minden más időben hétköznapi munkámnak szentelem időmet. Az Origó-Házban a második emelet egyik konferencia termét kaptuk kulturális céljainkra, ami több mint két éve sikeresen működik. Nem tudom, ki volt az a fiatalember, aki elutasította, utánajárok a dolognak. Kérem, engesztelésül fogadja el tőlem a CINKEfészek Antológia 2009. könyvünket, s ha megadja elérhetőségét, személyesen megyek Önért autóval, és viszem a helyszínre, Reisz Ilona csodálatos festményeihez, s utána haza.
Tisztelettel:
Bartalovics Zoltán

Ezúton válaszolok:
Kedves Bartalovics úr, elfogadom a békülő jobbot, és köszönöm a felajánlott Antológiát. Meg fogom keresni telefonon, és megbeszélünk egy időpontot, amikor megnézhetem a kiállítást.
Levelét, reakcióját köszönettel ez úton teszem közkinccsé. Nem gondoltam volna, hogy manapság is léteznek még „lovagok”. Köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése