2010. május 9., vasárnap

Szenzációs vasárnap délelőtt !

Csakúgy félig-meddig volt meg bennem az akarat, hogy délelőtt elmenjek az ANK-ba (Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ - azt hiszem a becsületes neve), Kertvárosba. Aztán mivel valami gyorsan készíthető ebéd mellett döntöttünk barátnőmmel, ill. ő felvállalta valami finomság készítését vacsorára, meg bevallotta, hogy ki nem állhatja a kígyókat, pókokat, hát egyedül indultam el a kiállítást megnézni !


Szenzációs volt !!! Annyira örülök, hogy el se tudom mondani, és már megint @x-nek köszönhetem a tippet, mert ugyan én is olvastam, de már a szita-agyamon kiesett az infó, amikor ő újfent megemlítette…
Szóval a kiállításra a „nyögisek”(nyugdíjasok) 480-ért mehettek be, amit cseppet sem bántam meg. Az előtérben voltak az árusok, és a nagyteremben volt a kiállítás. Voltak kint egerek – el is gondolkodtam, hogy ezeket nem csak „házi kedvencként” lehet tartani, hanem a bentieknek bizony étekül is szolgálnak… A pici, 3 cm-es rózsaszín egerek aranyosak voltak, olyanok, mint egy selyemhernyó, nincs szemük, szőrük, szóval tök kopaszok. (Van aki undorral nézne rájuk, de hát én nem…)




Már itt kint „rábuktam” egy kis szakálas agámára, meg is simogattam, aztán tátva feledtem a számat, amikor megláttam, hogy mellette egy valamiféle madárpóknak 10.000.- (nem elírás, tízezer) Ft volt az ára… Ezek után a nagyterem bejáratán az alábbi plakátok fogadtak:


Talán nem is kell mondanom, a fotózási lehetőségek a nullával voltak egyenlők. Minden állat üvegkalitkában volt, még a döglöttek is. Majd 200 képet készítetem, alább fogtok látni néhányat abból, amit nagyon nem szégyellek megmutatni. POCSÉKOK…
Tehát bent voltak pókok, sokféle kígyó, gekkók és agámák, egy fantasztikus, meseszép és hatalmas zöld leguán (amit a szöveg fölé tettem - teljesen beleszerettem), teknősök, egy db. valami különleges nagy barna béka, és igen sok preparált óriásbogár. Nagyon fáj a szívem, hogy épp ezek a fotók a lehető leggyengébbek, (a mennyezeti lámpák visszatükröződnek az üvegdobozok fedelén) pedig a tárlókra még egy 20 Ft-ost is rátettem, hogy a bogarak méretét lehessen mihez hasonlítani. Na, itt most „eredetiben” láttam azt az óriás szarvasbogarat, melyről nem is olyan rég írtam: van vagy 15 cm….
Alig tudtam eljönni. Mindegyik állatnál ott volt egy ismertető lapocska, mindenféle fontos adattal – ez is nagyon praktikus ötlet, hiszen gondolom a látogatók zöme olyan laikus volt, mint én, de innen megszerezhetett minden szükséges infót.
Hát kérem, itt van néhány kép. Aki nem szereti, ne nézze !


Boa.........................................Királypiton


Királysikló.......................Csokoládé ezerlábú

Teknősök


Pókok



Óriás bogarak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése