2015. október 2., péntek

Ez ilyen egyszerű.....Egy kedves blogolvasómtól kaptam megtekintésre ajánlva az alábbi videót. Oly mértékben igaznak és aktuálisnak tarom, hogy megosztanám itt is mindenkivel....10 megjegyzés:

 1. Épp' tegnap olvastam ezt (ezeket) mert benne az Index cikke is. Áder zöld kampánya
  Más : lehet,nem túl lényeges, úgy tudom, a föld felszínének (!) kb. 1/3-a szárazföld, így aztán pontatlan az, hogy "a bolygó többsége én vagyok." Gondolom, az az : " egyszer már elpusztítottam a Földet, " vagy hogy "mondja," - az az özönvíz lehetett. Hagyján,hogy akkor sem pusztult el minden és mindenki (állítólag) - de ami a lényegesebb ( a sok "rosszalkodás" ellenére...) - a menekülés lehetősége mindenkinek adott lett volna, ha megváltozik. ( a Biblia szerint) - ... Így aztán, túlzottan - nekem - nem szimpatikus ez a vido, eléggé igazságtalan fenyegetés,- ( igaz, emberek készítették) - és nem az Úr (Isten) üzenete. (Én ma is kivittem a "kék edényt" - (szelektív) - úgy gondolom, amit tudtam megtettem.) (Lufit meg ne eregessetek ! )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg igenis azt gondolom, igaz az, hogy a víz az úr. Mindenesetre nagyobb úr, mint mi, emberek....

   Törlés
 2. Nagyon jó videó, nekem tetszik, jó lenne, ha mindekihez eljutna és tudatosulna. Pár perc és minden benne van! Viszem is magammal, köszönöm. <3

  (@x a 2/3-ad az irányító , az 1/3 meg teszi azt amit a 2/3-ad mond.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett. Lehet ugyan vitatni, hogy minek van nagyobb ereje, a föld belsejének, vagy a tetején lévő víznek - de egy biztos, nekünk (embereknek) semmink sincs velük szemben - csak nagy szánk....

   Törlés
 3. Emlékeim szerint a Föld felszínének több, mint 70%-át víz borítja, a többi szárazföld. Amennyiben hinni lehet a Föld klímájának drasztikus változását prognosztizálóknak, akkor bizony a tengerek, óceánok előrenyomulása miatt a legsűrűbben lakott parti síkságok víz alá kerülhetnek.
  A kutatók már évek óta verik félre a harangokat, mert a sarki jégsapkák és a gleccserek egyre gyorsuló ütemben olvadnak, húzódnak vissza.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Több, a témával foglalkozó filmet láttam - és bizony hajlamos vagyok hinni is nekik. Mert ha a jég felolvad - akkor lesznek bizonyos helyek bajban...De mivel a baj sosem jár egyedül, tehát ha New Yorkot, vagy Londont elönti a víz - annak mi is "isszuk majd a levét"....Még akkor is, ha Magyarország nem lesz tengerparti vidék....

   Törlés
  2. Ebben a filmben minden benne van. Érdemes lenne mindenkinek látni!!! Német a szinkron, talán meg van a neten más nyelven is.
   A csodálatos hd felvételek ámulatba ejtenek, a mondanivaló kétségek közé sodor...

   https://www.youtube.com/watch?v=j1RGVArjJac

   Törlés
 4. Nagy igazságok vannak benne, mégsem mozdul a lakosság! Mindig elmegyünk a legvégsőkig..., s nem csak a magyarok.:(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van egy olyan érzésem, hogy ebben a folyamatban az embernek mint káros tényezőnek kicsi a szerepe. Más, nálunk sokkalta nagyobb erők "játszanak itt meccset" - mi pedig a partvonalon ülünk. Legfeljebb tökmaghéjat tudunk beköpködni - de túl sokat változtatni a várható dolgokon nem nagyon tudunk. Ettől függetlenül persze, még nem lenne baj, ha vigyáznánk a környezetünkre, ha óvnánk a Földet. De hiába, hiába, hiába: "azért a víz az úr".....

   Törlés
 5. Örülök, hogy nem lettem túlzottan "eltakarítva..." - igaz,kifelejtettem a (földréteg ?) - a kontinensek állandó mozgását, az egymásra torlódást, meg ilyesmiket.(Nem volt időm /kedvem olyasmiket sem beírni, hogy "pelenkát kapnak a teknősök" (széklet/ürülék vizsgálat) vagy,hogy világító teknősöket vettek észre...és sok egyéb más vizes téma. Vagy azt,hogy (állítólag) ha az légkörben lévő "nedvesség" ( pára,eső és ilyesmik) egyszerre lehullanának, akkor az egész Földet csak 2,5 cm magasságában lepné el a víz... ( lehet, ilyesmiket is "mondani kellene" az óceánnak (vagy pl. a video készítőinek,- nem csak azt, hogy az ember mindent elvesz - stb.) ) "Víznél maradva" - épp' olvasom, - életünk során, mennyi nyálat,vizeletet,izzadságot stb. termelünk,mi emberek.) ( 444.hu cikk... ) - Bocs' tudom sokan nem kedvelik, nekik ott a 888.hu :-)

  VálaszTörlés