2007. december 1., szombat

Idegesítő ! /Dödögés…/

2007.12.01.szombat

Használd, ha bizonytalan vagy !!!
Senki – még én se/!/ – ír minden alkalommal hibátlanul. Elüt az ember egy betűt, és nem veszi észre, sőt a véletlen folytán a helyesírás ellenőrzőnek sem „tűnik fel” a tévedés. Megesik. Ha lehet persze javítja az ember.  
De hogy valaki rendszeresen a magyar helyesírást meggyalázza, azt nehezen viselem. Hogy ne legyen valaki tisztában az ik-es igékkel, átkozottul bosszant. A j és ly használatának gyilkos kevergetése is. 
Persze nincs ezzel a „bűnével” egyedül. Fiatal emberekről van többnyire szó, akik egyszerűen nem tanulták meg ékes-édes-anyanyelvünket. Nem tanulták, mert nem tanították meg nekik….
Az én szememben ez a lelki igénytelenség jele. Szívesen segítenék neki, de nem merek /akarok?/ Sértődékenyek, s azt a luxust nem engedhetem meg magamnak, hogy „megorroljanak” rám.  
Még jó, hogy akiről ezek a sorok szólnak, nem olvassa a bogomat.  

„Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat, ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteidet, ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat, ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet és ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat.” /Ismeretlen szerző/  
Gondolkodom, tehát vagyok, de ha nem gondolkodom, még jobban vagyok. /Ugyancsak ismeretlen szerzőtől/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése