2014. április 13., vasárnap

ABBA rajongóknak

Idén volt  40 éve, hogy 1974-ben  április 6-án, az Abba megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál Brightonban. Ez volt Grand Prix győztesek  karrierének a kezdete, innen kezdve 1983-ig töretlen volt a sikerük.
Be kell valljam, az én szívemhez az ő zenéjük áll a legközelebb – pedig az ifjúkorom tele volt nagyszerű sztárok zenéjével, igazán válogathattam volna a stílusok közül. De ne kérdezze senki, hány órát táncoltam ABBA zenére, mert nem tudnám megmondani. Elég sokat…
Nagyon jó volt tegnap este a négy órás, többnyire dokumentum film – végignéztem nagy örömmel.
Ha egész véletlenül az olvasók között van ABBA rajongó és van lehetősége német csatornát nézni, akkor mondom, az  NDR adó 2014. április 21-én (húsvét hétfő) 21,45- 0,50-ig megismétli a műsort. (Bár gyanítom, hogy ezt most csak magamnak írtam ide…de nem baj…)
http://www.welt.de/vermischtes/prominente/article126703551/Mamma-Mia-was-fuer-eine-Abba-Party.html   ez egy tudósítás a 40 éves ünnepről, melyet Londonban rendeztek tiszteletükre.

Itt lehet kicsit hallgatni őket:3 megjegyzés:

 1. Imádtam őket! Nagy filmjüket is megnéztem Beatles mellett ők voltak a kedvenceim!

  VálaszTörlés
 2. 40 éves az ABBA dal (Itt magyarul - róluk.)
  Állítólag a maguk idejében az első legjobban menedzselt együttes volt,- valahogy saját hazájukban kisebb volt a sikerük,mint a világban. (Azt meg csak a téma kapcsán olvastam, hogy (72'-82' )mindösszesen csak 10 évig "zenéltek," - többnek gondoltam volna.Nem mintha kritikaként írnám. Minden bizonnyal - és úgy van jól,- mindenki másképp' viszonyul a zenéjükhöz.

  VálaszTörlés
 3. Én is sokat táncoltam a zenéjükre. Azért nem biztos, hogy egy 4 órás műsort végig tudnék nézni róluk. Egy dal erejéig, jól esett visszaemlékezni azokra a régi időkre.

  VálaszTörlés