2014. április 16., szerda

Kátyú



Fogalmam nincs, milyen statisztikát mutatott a Biokom tavaly az elvégzett munkáiról, db-ra számolva (vagy m2-re) mennyi útjavítást számítottak fel az önkormányzatnak (=nekünk) – egy azonban tény: én bizony nem hinnék semmiféle statisztikájuknak, akár m2, akár db szám szerint számolják el a munkájukat.

Közvetlen környezetemben két esetet is dokumentálok, hogy miképp is megy ez. Bejelenti valaki (egyik esetben pont én), hogy az adott utcában kátyú van, javítani kéne.  Hamarosan (ebben azért nincs hiba, tényleg nem kellett csak pár hetet várni) megjelentek, felfúrták az aszfaltot……… a kérdéses terület feléről !!!!!!!
Idegesen beszóltam a cégnek, hogy hát kérem, a hibának csak a felét csinálták meg, vagyis kezdték el, nehogymá’ akkor ez így maradjon !! Természetesen ígéretet kaptam, hogy utánanéznek. Másnap jött az aszfaltozó – leaszfaltozta azt, amit felszedtek és a kerékgyilkos gödör közvetlenül az új aszfalt mellett továbbra itt ott éktelenkedik.
Ezek a képek a Dugonics utca Hársfa úti végénél készültek:


Az alábbi képek pedig a Hegyalja út Marx út felőli végénél. Ott is ugyanez volt a helyzet, 2 úthiba egymástól fél méterre, az egyiket kijavították, a másikat nem.

 

Kérdezem: mi ebben a ráció ? Hacsak az nem, hogy egy lyuk-foltozás helyett így kettő lehet elszámolni.
Mennyire korrekt dolog ez ?
Ja, hogy semennyire ?
Na igen. Ez itt  Magyarország 2013-ban.



2 megjegyzés:

  1. Évekkel ezelőtt Gyimesbe utaztunk autóbusszal. A pár évvel korábbihoz képest megjavították az utat, mígnem egy helyen volt mondjuk 5 hosszú szakasz, tele kátyúval, stb. Nem értettem a logikát? Ez a szakasz miért maradhatott ki? Gondolhatod, hogy kellett fékeznie a sofőrnek, mikor ment amúgy lendületből. Néha oly érthetetlenek a dolgok.

    VálaszTörlés
  2. Milyen szerencsések vagyunk ! Te azért,mert legalább jártak ott,ahol írtad. Én azért,mert ma már nem tudom bizonyítani azt (fotókkal) hogy majd 10 éve (!) fotózom (és jelentem be !)-utcánk elején a kátyúkat. Értsd : régebbi fotók a bedöglött,öreg számítógépről nem lettek elmentve és nem kell visszamenőleg fotókat keresgélnem.]
    Szóval : kb.ez volt a cikk a jelenlegi helyzetről. Hamarosan eltűnnek a gödrök az utakról
    Szóval,- fotókkal együtt én is bejelentettem- 2014-ben is a kátyúkat. Persze,semmi nem történt... (még) Feltételezem,nem is fog. De ne legyen igazam. Ki ne feledjem : természetesen nem a mi házunk előtti útszakaszról van szó.

    VálaszTörlés