2019. szeptember 26., csütörtök

Fecsegek ?

Olvasok ilyeneket.... és elgondolkodom rajtuk, meg azon, kell-e nekem minden nap ide írnom valamit ? Igényli/elvárja ezt tőlem valaki ? Ha őszinte vagyok magamhoz, csakis "Nem" lehet a válasz. Max. én érzem egy szövegem közreadásával, hogy na, ma beszélgettem valakivel (?),  vagy néha, hogy de jó volt "kiereszteni a gőzt".
Ezért ne legyen lelkifurdalásom egy-egy kihagyott nap miatt (...mondom magamnak...)

Fecsegés (főnév)
1. Sok beszéd különösebb mondanivaló vagy határozott szándék nélkül; csacsogás, locsogás, karattyolás.
2. Meggondolatlan kibeszélés; bizalmas értesülés, titok felelőtlen továbbadása illetéktelen személyeknek.
Tán tényleg "bohóc" vagyok...


„A fecsegés – a szellemi erők pazarló szétfolyása a világba.
A fecsegés – rövid idő alatt felszínessé teszi a gondolkodást.
A fecsegés – árulóvá teszi a tudót.
A fecsegés – bohóccá tesz az embert.
A fecsegés – akarattalanul is kártékonnyá tesz.
A fecsegő – fél. Attól fél, hogy nem veszik észre. Ezért állandóan hang-jeleket küld a világba: Itt vagyok ! Én is létezem !
Ezért a régi bölcsek kevés beszédűek voltak. Mielőtt megszólaltak, megkérdezték maguktól: Amit mondani akarok, igaz-e, fontos-e, jó szándék vezeti-e ?  Csak a három „igen” jogosít beszédre.
Gide ezt így fogalmazta meg: ”igazi mondanivaló nélkül beszélni, igazi szomjúság nélkül inni, és igazi vágy nélkül lefeküdni valakivel – ez az a három halálos bűn, amit az európai ember leggyakrabban elkövet.” 



DE:
„A dolgokkal akkor kell elkezdeni törődni, amikor még nem is jöttek létre. Akkor kell rendet tartani, amikor még nincs felfordulás. Ami nyugalomban van, azt könnyű megtartani. Ami még nem született meg, arról könnyű tervet szőni. A még törékenyt könnyű eltörni, a még parányit könnyű megsemmisíteni. A húszméteres faóriás egy pici sarjból fejlődött ki. A kilenc emeletes tornyot  egy sor téglával kezdik építeni. Az ezer mérföldes utazás egy lépéssel kezdődik.”
(Popper Péter idézetek) 
Na, most akkor mit csináljak ? 
 

9 megjegyzés:

  1. Mivel szereted csinálni írj, tájékoztass bennünket, akit nem érdekel az meg ne olvassa el.))

    VálaszTörlés
  2. Fecsegjél csak fecsegjél még nagyon sokáig!

    VálaszTörlés
  3. Írjál! Én a hallgatok táborát erősítem, de mindig örülök, ha találok valahol valamit, amin elgondolkodhatok :)

    VálaszTörlés
  4. Én úgy gondolom, hogy mindig komoly mondanivalód van és irtó sok, érdekes információhoz juttatsz minket, úgyhogy nem értem az illetőt, aki ezt fecsegésnek nevezi, vajon miért teszi? Valószínű irigykedik!;) Ne törődj senkivel, csak "fecsegj" nekünk, szívesen olvassuk ezen "szellemi erők pazarló szétfolyását"!:)))

    VálaszTörlés
  5. Tedd azt, amit eddig. Én várom, mások is. 🤗🥰

    VálaszTörlés
  6. Bocsássátok meg, hogy egyetlen választ írok mindegyikőtők szívemnek igen kedves kommentjére:
    Egyrészt rendkívül jólestek ezek a biztató sorok, másrészt igenis megerősíti bennem azt a gondolatot, hogy az egyformán, vagy közel egyformán gondolkodók valami láthatatlan "szövetségben" állnak egymással. Akármilyen rohanó, nehéz, bonyolult néha az élet, egy-egy szempillantást vetünk a másikra, a másik blogjában írt gondolatokra - és még ha ezt a blog tulajdonosával rendszeresen nem is közöljük, de valamilyen szinten összetart bennünket ez a furcsa cyber-világ.
    Örülök és köszönöm, hogy a társaim vagytok és remélem még egy ideig azok is maradtok. Ígérem, igyekezni fogok, hogy ne csak a „borús oldalamat” mutogassam. Mosolyogva szeretnélek látni benneteket !

    Holnap jön a Dráva-menti beszámoló. Úgy besűrűsödtek a programjaim, hogy nem volt időm a 267 fotó feldolgozására…. :-)

    VálaszTörlés
  7. Nos, ha tudni akarod, fecsegsz! És nagyon jó, hogy fecsegsz, mert jó olvasni a fecsegéseidet, elgondolkozni a mondanivalódon, az idézetteken. Jó nézegetni a képeket.
    Szóval, fecsegj!
    PZs

    VálaszTörlés