2019. szeptember 15., vasárnap

Kikericsek és egyebek


A „nagy nyári bezárkózás” után végre elindultam „élni”….

A múlt héten sokfelé jártam, sok mindent intéztem, többek között elmentem végre Vásárosdombóra, ahol felújították a régi kálváriát:



 

 

Mivel nem szeretek száguldozni, kényelmes tempóban tettem meg ezt a nem túl hosszú utat, átkacskaringózva a Mecseken Mánfa felé – és közben megálltam kétszer is, egyszer „csak úgy” a Mecsek csúcsait „hátulról” lefotózni, és nagy nagy szerencsével jókor voltam jó helyen, most sikerült kikericseket fényképeznem – annyit, hogy „kaszálni lehetett volna”.


Keletre a Zengő és a Hármashegy

D-re, a misinai tv torony csúcsa(kb. középen a picike vonal)

Ny-ra,  a halványszürke felhőkbe akár messzi hegyeket is beleképzelhetek...


A mánfai réten nagyon örültem, mert tavaly már azon siránkoztam (igaz nem itt, hanem Magyaregregy felé autózva) hogy kipusztult ez az kedves kis virág. De nem, mert bizony ahol kaszáltak, ott volt/van lehetősége kibújni és rózsaszínné varázsolni a rétet.

Boldog voltam – mostanában ugyanis állandóan azon aggódom, hogy eltűnik, megszűnik, megsemmisül az a világ, amit szerettem – csak azért, mert én nem látom.

Hát lehet, hogy a hiba bennem volt…  menni kell, nem itthon ülni. 






Fényképeztem még egy "égi hirdetőtáblát" - gondolkodtam is, én mit írnék bele - ha lehetne.
Talán ezt:


„... Az a gyáva,

Ki, mit érez, elrejti magába,

És ami benne gyönge, emberi,
A másiknak föltárni nem meri….

…..Az élet szép... tenéked magyarázzam?”
(Heltai Jenő)
   



... és találtam egy terméstől roskadozó vadalmafát is:



 Jó nap volt.



17 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy lefényképezted a Kikerics mezőt, és éppen a Mánfai kaszáló réten. Ifjú koromban szeptemberben pont erre a rétre jártam Kikericsmezőt nézni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) De örülök, hogy kedves emléket tudtam eszedbe juttatni. Szép az a hely (főképp ha el tudsz vonatkoztatni a közeli út szakadatlan forgalmától...)

      Törlés
    2. Tényleg szép és ügyes vagy, hogy ott tudtál parkolni! ;)

      Törlés
    3. Lehet, hogy nem volt egészen szabályos - a buszmegállóhoz ilyen közel, de máshol nem volt jobb hely ....

      Törlés
  2. Azt kívánom hogy legyen még nagyon sok ilyen jó napod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, rám is férne a téli "bekuckózás" előtt....

      Törlés
  3. ohh, az a kikerics mező!!!!! gyönyörűséges, Istenem, hogy tudnék én ott tobzódni, gyönyörködni benne, simogatni, beszélgetni hozzájuk :D

    Szedtél a vadalmáról?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem szedtem vadalmát, nem csak a "vadság" miatt, hanem mert egy forgalma út mentén áll.....

      Törlés
  4. Fodorka, alig látom a képaláírást :( még szemüveggel is csak hunyorogva, légy szíves nagyítsd meg egy kicsit az oldalt az ugyanilyen vaksi olvasók kedvéért is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kikericses mező tényleg csodás volt !
      A bloggal valami baj van az utóbbi időben, eltűnt a zöld-erdős hátterem, valahogy a betűméretekkel is gondom van. Már próbáltam valamit javítani, de nem értem el vele sokat.Most legalább a képek alatti szöveg nagyobb lett. Ha a "rendes" szöveget is megnagyítom, az meg akkor olyan óriás lesz, ami szerintem ronda. Ami pedig legjobban bosszant, hogy valami varázslatos módon ezek a betűméret javítások/változtatások visszamenőlegesen is "hatnak" - látom, némelyik régi bejegyzésem betű olyan bolhasz.r méretűek lettek. Sajnos nem értek ehhez, nem tudom mit, hol, hogyan, mekkoráéra, kellene/lehetne javítani - de legfőképp, hogy bizonyos javítás/korrigálás miért "hat visszafelé" egyes post-okra ?

      Törlés
    2. Orsi: A böngészőkbe a betű nagyítás manapság már be van építve. Chrome a jobb felső sarokban van 3 függőleges pont, ha arra kattintasz, egy menü nyilil le, amiben van egy "zoom" funkció (nagyítás?) Ugyancsak megnövelheted a betű méreteket ha lenyomod a CTRL és + gombot egyszerre (ez úgy tudom minden böngészőben működik) így tetszölegesen növelheted, csökkentheted a betű méreteket amíg megtalálod a számodra megfelelőt.

      Aranyos Fodorka: attól függ, hol változtatod a betű méretet, ha az általános beállításoknál akkor visszamenőlegesen is hat.

      Törlés
    3. Ja és a CTRL és - (minusz) gomb nyomogatása kisebbre állítja a betüket.

      Törlés
    4. Agyrágóbogár: a Téma" - Személyre szabás - Speciális vonalon "dolgoztam" próbáltam valamit igazítani - és hát ott valami nagyon nem stimmel. Fogalmam nincs, mit állítottam el, vagy hogy ott miképp lehetne kedvemre-valóra beállítani a dolgokat. Minden próbálkozásból valami újabb kudarc sül ki....Valójában azt nem értem, hogy ha valamit változtatok, miképp lehet, hogy egyes bejegyzések betűmérete (visszamenőlegesen is) változik, más bejegyzéseké változatlan marad. Azt hinné a lökött öregasszony, hogy egy változtatás visszahat a teljes anyagra. Igaz, eszméletlenül nagy már az én anyagom...

      Törlés
  5. Örülök, hogy végre kimozdultál. Menj is minél többet, mert kitudja meddig lesz jó idő, és pikk-pakk eltelik az ősz és jön a tél. Szépek a kikericsek. Sok belőle mindenütt a réteken én is fotóztam több felé is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igyekszem kihasználni ezt a kellemes őszi időt, bár a jövő héten hűvösebb lesz, de azért tervem van akkorra is. Sajna, tudom, hogy gyorsan elmúlik az ősz és a tél már megint magánzárkát jelent nekem a csúszósság miatt...
      Javaslom: ne öregedj meg ! :-)

      Törlés
  6. Remélem most is a jó időben kirándulgatsz valamerre és azért nincs újabb bejegyzés vasárnap óta! Berni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, nem ez a helyzet. Baj van a szürke cicámmal, lelkileg -és mindenképp- nagyon megvisel. Féltem. 11 éves múlt.
      Kedvem sincs nagyon írni...
      Jólesett, hogy hiányolsz ♥

      Törlés