2007. március 16., péntek

"Tavasz van ! Gyönyörű!"

...mondta már József Attila is....
2007.március 16.péntek


A délelőtt medvehagyma szedéssel és Sóshegy - Rotary - Lapis kirándulással telt, pompás napsütéses, meleg időben. Meglepően sokan voltak a hegyen. Nem meglepően - medvehagyma is rengeteg volt......

  

  

Délután a Névtelen utcában sétáltunk. A panzió melletti kis tavon díszes tollú récepár úszkált, a bokorból fácánkakas repült fel kakatolva, és egyszer csak megjelent, lassan körözött, majd leszállt a tópartra egy gólya.
Így leírva idillinek tűnhet a kép, ám ha hozzáteszem, hogy mindez micsoda elhanyagolt, mocskos környezetben történt, akkor sokat levonok a hír értékéből.
Nem értem, miért ilyen rettentően elhanyagoltak a városperemi közterületek ? Egy Ausztria ebbe a völgybe, vagy pl. kedvenc Gyükésembe már csodaszép parkot varázsolt volna. Mindkét területen patak folyik keresztül, sétautakkal, padokkal rendszeres karbantartással kellemes sétáló/pihenő-hellyé lenne tehető mindkét terület.
Igaz, igaz, igaz...........Még ha rendbe hoznák is, meddig tartana ? Érthetetlen és elkeserítő, hogy sokaknak a szemételhelyezés egyetlen módja, hogy autójukból /!/ egy mozdulattal, kidobják a szemetüket. /Láttam, nem kitaláltam ezt - és egyébként is köztudott./ Évekkel ezelőtt megpróbáltam küzdeni ellene - mára már feladtam. Reménytelen...
A földhözvágott üvegekről meg már ne is essen szó...........Inkább ide teszek egy képet a tőkés récékről:
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése