2018. április 1., vasárnap

Van, akitől nagyon nehéz elbúcsúzni




https://hu.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking
Bizonyára nem mindenki számára volt olyan érdekes személyiség, mint amilyen számomra. Amióta meghalt – a youtube-on megnéztem több filmet is vele/róla. A Tv-ben egy egész estét-éjszakát betöltő –csak vele foglalkozó- műsort láttam. Most érkezett meg a hír a temetéséről. Akit esetleg érdekel, itt elolvashatja, megnézheti hogy micsoda tömeg búcsúztatta őt. Meggyőződésem, hogy nem minden híres ember temetésén van ekkora sokadalom.
"A március 14-én elhunyt Stephen Hawking családja bejelentette, hogy megtalálták a helyet, ahol végső nyugovóra helyezik a brit tudóst: a hozzátartozók a Westminster Apátságot választották, mivel nagyon közel esik a professzor egykori munkahelyéhez, ahol 50 éven át alkotott. Hawking sírhelye ugyanakkor közel lesz Sir Isaac Newton és Charles Darwin végső nyughelyéhez is."


 

(Ha már Nobel díjat nem adtak neki, legalább méltó helyre temetik. Sosem fogom elfelejteni látogatásomat a Westminster Abbey-ben. Nem tudom mihez hasonlítani…)

A filmek nézése és a róla szóló írások olvasása közben találtam egy érdekes mondatrészt, amire eddig nem figyeltem fel.
„….das berühmten Astrophysikers, der am Todestag von Galileo Galilei geboren wurde und an Einsteins Geburtstag nun gestorben ist.”
(Hawking Galileo Galilei halálnak napján született és Einstein születésnapján halt meg.) És még egy: a halálának napja 3.14 - ez a 'pi'  ismert értéke is....Különös, ugye ?

Érdemes elolvasni:

És itt egy igen jó magyar nyelvű film az életéről: (Csak arra kérlek benneteket, a kommenteket ne olvassátok el, mert – bár a legrondábbakat törölték, de - még így is elég mocsok maradt sajnos megörökítve. Nem értem, miért…)







W.A képek innen:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése