2010. október 31., vasárnap

Testrészek, mint „életmű”


Annyira azért nem volt ma délután szép idő, mint az elmúlt napokban – meditáltam is kicsit, merre induljak délutáni sétámra. Aztán eszembe jutott, hogy a Pécsi Galériában van egy kiállítás -  amire eredetileg nem nagyon szándékoztam elmenni, ám mivel ma (vasárnap) délután ide ingyenes a belépés, hát „annyit” megért.
Be kell valljam, nem tartozik az alkotó a kedvenceim közé. Így hát különösebb kommentek nélkül megmutatnám a készített fotók egy részét, a női popsik kivételével – gondoltam, legyen elég Nektek ennyi: orrok, lábak, körmök…főleg a körmök. Körmök minden mennyiségben…habár ezek a városban közterein is fellelhetők…szintén ingyen megtekinthetők – mi több állandóan. A Hattyú-házba, ahol állítólag a kiállítás másik fele látható, egyszerűen nem volt már kedvem elmenni.
Akit ennél több érdekel, itt olvashat még a témáról: http://www.pecsma.hu/helyi/2010/10/16/eletmu-kiallitassal-tisztelegnek-bencsik-istvan-elott

 (Ezt a Szársomlyói Szoborparkban látható szobrot csak azért tettem be, mert ugyanaz, mint a most itt kiállított, csak ez fa, az meg márvány)
 
Ez utóbbi kettő a városban látható...4 megjegyzés:

 1. (hétfő) - Akiknél szokott lenni,- lesz hulladékszállítás ! - idejében kirakni a KUKA-t ! Az óraátállításból adódó "panaszaimról" szót sem !
  (Nem a "mundért védve"-de nem körmök, hanem ujjak! - de ne bonyolítsam!)
  Jó, hogy említetted ezt a témát, mert legalább beírhatom, hogy az utóbbi napokban (?) több/új fotó is készült. A témához :
  Bencsik kiállítás ( további képek a közelében) - Talán ennyit - most!- mert még nem vagyok tisztában a saját állapotommal sem. (?)

  VálaszTörlés
 2. (2.) Nézegettem, vajon a blow up jelentése mi is lehet ? - kb. vagy 10 jelentése van ? - talán a "felnagyít" illik ehhez ? - jó kérdés.
  [ vagy "nagyítás" ? ]

  VálaszTörlés
 3. @X: későn olvastam a figyelmeztetésedet, 6-kor rohantam le kivinni a kukát...
  Nekem is inkább ujjak, mint körmök, mert mintha még fogna is valamit.., de lehet, hogy tévedek! Nekem ezek a testrészek grafikaként biztos jobban tetszenének, mint térben! Így nem elég "finom"...Leonardo az ász ebben! Az itthoniak közül szerintem Barcsay. Nagyon szeretem a művészetüket!

  VálaszTörlés
 4. Re3 : Kösz'- mert én meg elfelejtettem behozni !
  Mellesleg kb. 7 éve csinálom, ill. olvasom a BIOKOM-os dolgokat is,- de olyan még soha nem volt, hogy 06 órakor jöttek volna! - persze,biztosan van olyan városrész is. Mellesleg :
  Tanácsok mára/holnapra
  Itt ki-ki megtalálhatja (orvosmeteorológia) mi lehet a baja.
  P.s. . végre már 3 órát "átállítottam" (ma !) - a többit majd máskor!- [látva, hogy nem csak állítani kell(ene) portalanítani is... ] Tipp: pl. legjobb volt a garázsban!- mert ott legutóbb nem állítottam, aztán most sem kellett! :-)
  Nem feledni : égő gyertyát nem otthagyni a lakásban!- ha elmennétek !

  VálaszTörlés