2010. október 25., hétfő

Mit hoz az élet és a véletlen

Akik rendszeres olvasóim, már értesültek arról, hogy néhány hete megvásároltam Nagy János Ádám - Ledniczky Lívia Pécsi séták c. könyvét, s talán az is kiderült itt-ott, hogy sok érdekes, számomra ismeretlen dolgot is kiolvastam belőle.
Tegnap egy igen kedves meghívást kaptam, a szerzők Pécsre jöttek, s meghívtak könyvük bemutatására. Nagy örömmel mentem, mert jó érzés, ha az embernek lehetősége kínálkozik arra, hogy személyesen is véleményt mondjon olyan valamiről, ami megnyerte tetszését.

Öröm volt számomra a mai találkozás, s a beszélgetés alatt, érdekes dolgok is kiderültek – amiből igenis azt érzem ki, hogy az emberi sorsok szálai nagyon össze vannak gubancolódva, a leglehetetlenebb helyeken keresztezik egymást – csak többségére fény sem derül, mert vagy nem érezzük meg a pillanatot, amikor csodálkozva kellene a másikra néznünk, vagy egyszerűen "csak" elrohanunk mellette …

Férfiasan bevallom, a könyv belső lapján elkerülte a figyelmemet, hogy a szerző Nagy János festőművész emlékének  ajánlotta a könyvet. Az is most tudtam meg, hogy a könyv szerzője a festőművész fia.

A kedves és nagyon kellemes beszélgetés után „természetesen”  dedikáltattam a könyvet, amit ezúton is ajánlok minden Pécset szerető olvasó figyelmébe.





3 megjegyzés:

  1. Ezt mondom én is ! Mit hoz az élet és a véletlen. Legfeljebb kicsit kiegészítve. Éppen tegnap történt meg velem, hogy egy 1931-ben született festőművésszel összeismerkedtem. Telefonon. Eredendően nem pécsi és most Bp.-en él,-ha jól tudom. Későbbiekben a fiával és a menyével is lett kapcsolatom - e-mailben. Gondolom valamilyen,- a tiedhez hasonló érzéseim támadtak.
    A kiegészítésem az az, hogy a legtöbb esetben azért csak-csak kell valamilyen életforma, pl. nyugdíjasság,- vagy bizonyos életkor elérése ahhoz, hogy ilyesmik történjenek velünk.
    Bocs', ha itt személyiségi jogok miatt nem publikálnám az én történetemet részletesebben.
    **********************************
    Ismerjem el, érzéseim vegyesek! Mert elég sok időm ráment és nem biztos,hogy az lett volna a legcélszerűbb dolgom.
    P.s. mellesleg tapasztalom, vagy csak úgy érzem, napjainkban vannak a gyerekeknek/utódoknak mindenféle próbálkozásaik szüleik/nagyszüleik valamilyen emléket állítani. (pl. kiállítások és ahogy te is írod, pl. könyv)- ami bizonyára összefügghet a netezéssel - is.
    Értsd : mint könnyítő tényező.
    **********************************

    VálaszTörlés
  2. Más : épp' olvasom más blogjában azt, hogy a sok írásjelet a túl erősre állított spamszűrű spamnak-érzékeli és amiatt történik az, ami. Pl. nem jelenik meg egy-egy hozzászólás.
    Kösz' a figyelmeztetést is.
    Mit mondjak ?- hát... eléggé nehéz még úgy írnom. De majd próbálok.
    Más : azt most nem boncolgatnám, hogy - szerintem - véletlenek nem nagyon vannak ! - szerintem mindennek van oka ?- ill. a legtöbb dolog akár előre is kiszámítható ?- pontosítsa, kinek több az ideje.
    Más : kezd az agyamra menni ez a szeles idő,- de lényegtelen.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Fodorka és kedves Olvasók!

    Holnap, november 23-án ismét Pécsre látogatunk. A Pécs2010 Menedzsment Központ Mária utca 9. szám alatti épületében 17 órától tartunk könyvbemutatót.

    A bemutató mellett egy másik érdekességet is elhozunk Pécsre, egy különleges 3D fotó kiállítást Strobl Alajos életéről, utazásairól és műtermi munkáiról. Stróbl Mátyás, a szobrász unokája mutatja be, Strobl Alajosné (Louise) sztereoképeit.

    Sok szeretettel várunk Téged és minden kedves olvasót!
    Reméljük újra látjuk egymást!

    Üdvözlettel Nagy János Ádám , és Ledniczky Lívia

    VálaszTörlés