2018. március 30., péntek

Húsvét

A húsvétot sose szerettem. A főtt sonkát igen, de ami a hülye locsolkodást illeti – hát az elől, ha lehetett elbújtam. Az undormányos kölniktől gyakran nem volt menekvés, mert keményen tartja magát a szokás, hogy a lányokat-asszonyokat „locsolni” kell. Igaz, szavam nem lehet, a büdös kölni még mindig jobb,  mint egy vödör hideg víz.

Amit örömmel csinálok, az a mindenkori tojás-festés. Soha még matricás tojást nem adtam senkinek, az egyszínűre festést is  nagyon, nagyon rég abbahagytam. Igaz, a hímes tojásaimmal nem indulhatnék semmiféle tojásfestő versenyen. Egyik sem tökéletes, talán pont ezért szeretem őket. (Olyanok, mint én...)
Az első adag elkészült szerdán - csütörtökön még kb. ugyanennyi "megdolgozása" várt rám.... Szeretettel rajzoltam meg minden kis virágot - és azt hiszem, ez az egészben a lényeg. És még senki sem mondta, hogy "egyedi" festésük miatt ehetetlenné váltak 😃

Ezúton kívánok minden ide-tévedőnek kellemes, vidám húsvéti ünneplést !

a folytatás:
14 megjegyzés:

 1. Fodorka, ez nagyon szép!!!! nekem tetszik, ötletesek rajta a rajzok:)) én még ilyet sem tudnék festeni :)

  Szeretettel kívánok Neked Kellemes Ünnepeket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Orsi a kedves szavaidat, én azért tudom, hogy messze vannak az igazén szép hímes tojásoktól, viszont ezeket én festettem, s amíg festettem azokra gondoltam, szeretettel, akiknek adom. Ez talán növeli az értékét..

   Törlés
 2. Nagyon ügyes vagy!
  Ezek szerint azért várod a locsolkodókat.
  Szép, vidám ünnepet!
  Marika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A locsolkodókat be se engedem. :-) A tojásokat a családom tagjai kapják. Ők viszont tudják, hogy engem nem kell meglocsolni :-)
   Neked is kellemes húsvétot kívánok !

   Törlés
 3. Nagyon szepek lettek iden is a himes tojasaid! mar maskor is megcsodaltam oket.
  Kellemes Husveti Unnepeket, meleg napsutest, szep tavaszt kivanok sok szeretettel! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A jó idő ránk férne, elég volt a borúból meg a hidegből. Szeretnék már kicsit kiszabadulni a négy fal közül. Vidám húsvétot kívánok !

   Törlés
 4. Nekem tetszenek a tojásaid, úgy tökéletesek, ahogy vannak! Szép ünnepet, jó kedvet neked is!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudod a családom megszokta a "stílusomat" - és egyébként meg evés előtt úgyis meghámozzák :-)

   Törlés
 5. Nagyon szépek a tojások, ehhez türelem, kell, ezért minden elismerésem hozzá. Ezúton is kívánok Istentől áldott szép Húsvétot és hozzá szép tavaszi időt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez egy kivételes alkalom, mert nem tartozom a türelmes emberek közé (tán tudod....) De van, amikor és amiért képes vagyok akár áldozatot is hozni !

   Törlés
 6. Új oldaladról ismerünk meg...nagyon szépek a tojások!
  Kellemes ünnepeket, locsolók nélkül!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Képzeld, már csengettek az előbb. Mindenesetre én meg sem mozdultam - a macskák is alszanak, ergo: NINCS itthon senki ! :-)

   Törlés
 7. Lemaradva, de pótolva nagyon szép egyedi tojásokat készítesz! :-)
  (A többit már megbeszéltük.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szeretem csinálni,és ahogy írtam is, kivételesen van hozzá türelmem. Épp ma (húsvét múltán 3 nappal) reklamált valaki, hogy idén neki nem vittem hímes tojást. Hát gyorsan megrajzoltam hármat és már délután viszem is :-)

   Törlés