2018. július 1., vasárnap

Nem tudom szó nélkül lenyelni

Itt egy hír:
https://www.pecsistop.hu/tartalom/cikk/495022_megaldottak_az_orfui_zsilipet_fotok

Csak kiemelem a lényeget, hogy mindenkinek eljusson a tudatáig:
A pécsi püspök elment Orfűre megáldani a zsilipet.
DE
nem jött el Máriakéméndre, hogy a jólelkű és segítőkész emberek adományából, majd 4 millió Ft-ért felújított angyalokat megáldja.



No komment.

(Későbbi mondandó: Hála az Istennek, hogy elment végre innen... bízom benne, hogy az új püspökünk MÁS lesz...)


16 megjegyzés:

  1. Ez a világ már teljesen a feje tetejére állt, szégyen, ami itt folyik.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos hogy ilyenek vannak, de tudod magyarázatot mindenre tudnak adni!

    VálaszTörlés
  3. Nem értjük már kérem mi ezt a politikát. Mert nem az a lányegg, hogy mit áld meg, hanem az, hogy ki hívja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nem az a lényeg, hogy mit áld meg, hanem az, hogy mit tart fontosnak - és ezek szerint ez a nyavalyás zsilip többet ért, mint az angyalok...
      Persze a titkos, hátsó mozgatórugókat nem ismerem. És mindennek van OKA.

      Törlés
  4. Nem is értem, hogy tudnak hinni benne/bennük... Mi kell(ene), hogy megértsék az összefüggéseket? De az is lehet, hogy nem is hisznek benne, csak úgy csinálnak. Szőrnyű egy elferdült élet lehet (ön)hazúgságokban élni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az emberek nem akarnak, vagy nem érnek rá gondolkodni. Többnyire a csordaszellem uralkodik - csak nem mindegy, ki a vezérbika.

      Törlés
  5. Zsilipet? Miért?
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ok nélkül semmi sem történik - ez biztos. Az okok viszont többnyire titokban maradnak.

      Törlés
  6. Van egy sorrend,valamiért...ami az Ő szemszögükből fontos... vagy valamiért fontosnak van kikiáltva...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Sorrendnek" is lehet nevezni - de talán az "értékrend" is számíthatna valamit. Vagy épp Orfűn volt ott az "érték" valami rejtett formában - amiről nem tudunk - és Máriakéménden meg "csak" a kisemberek és az angyalok?

      Törlés
  7. Ne feledjük el, idén és tavaly is 600 ember várta mindhiába Máriakéménden a püspököt. Évek óta van ígéret, hogy eljön Máriakéménd búcsújára, eddig még nem ért oda, holott szerepelt a programban, csak a nagy nap előtt nem sokkal lemondta a titkársága a részvételt, arra hivatkozva, hogy Tolna megyében az ifjúság bérmálásán vesz részt, holott, több, mit egy éve be lett íratva a naptárába, mely bejegyzés a titkárság dolgozója szerint valamilyen oknál fogva a későbbiekben mégsem szerepelt, ezért nem jött (bla..bla..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valamiért "szálka" Máriakéménd a pécsi püspökség szemében...nem tudom az okát - pedig épp elég segítséget kapnak a hívektől és a Mecsek Egyesülettől is.

      Törlés
  8. És most tudtam meg, hogy már évekkel, évtizedekkel ezelőtt is minden állandóan adománygyűjtésekből valósult meg a kegytemplom körül, az oltár, a plébániaépület ablakinak cseréje, stb. Máshol régen a plébánia/és vagy a püspökség segített, újabban pedig pályázatokból finanszírozzák a helyreállításokat. De itt, eddig 50 év alatt, ha a hívek, és az utóbbi években a Mecsek Egyesület nem rendezett volna számtalan alkalommal gyűjtést, már összeomlott volna az egész kegyhely. Még jó, hogy az életveszélyes plébániaépületre sikerült pályázni a püspökségnek, bár várjuk ki a végét, mi lesz ebből, tudjuk látjuk, hogy a felújítás, miként, hogyan halad (sajnos.) Jó lenne, ha nem csak az átadás napjára csillogna, villogna az épület, hanem legalább 2-3 évtizedet kibírna újabb felújítás nélkül (persze évente a szükséges karbantartásokat elvégezve.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az illetékesek nem olvassák a blogomat. Pedig lehet, nem lenne baj...
      Már elmondtam párszor: új csoda kellene Máriakéméndre - akkor tán lenne esélye ... Bár nem hallottam, hogy mostanában volt "csoda" Püspökszentlászlón, vagy Máriagyűdön - azon kívül, hogy oda jelentős összegek jutottak.

      Törlés