2020. január 23., csütörtök

Két zöld



Az egyik a szárított zellerlevél. Olvastam, hogy az artrózisra használ (?)
De ha nem használ, legalább nem is árt és be kell valljam igen jó ízt ad a reggeli vajas kenyeremnek. A leveleket megszárítottam, összedaráltam és sóval elkevertem. Ezt szórom a kenyeremre. De levesbe, főzelékbe is lehet tenni belőle. Tényleg jó !


A másik újításom a Luca-búza, amin a macskákkal osztozom. 😀 Az ő ételükbe, de néha a saját reggeli kenyeremre is szórok belőle egy keveset. Mivel jellegtelen az íze, felvágott, de akár lekvár alá is lehet tenni. Kár lenne szemétbe dobni !





8 megjegyzés:

  1. Hú, ez nagyon jó ötlet. Én is próbálkoztam már zsázsával, meg retekmaggal, de nem igazán jöttek be, valahogy mindig megbüdösödtek a papíron, vattán, stb.
    th

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A magokat egy kis cserépbe, viszonylag vékony föld-fedéssel próbáld elvetni, én a lucabúzát is így csinálom, szerintem sikerülni fog neked a másféle mag hajtatása is.

      Törlés
  2. Zellert nagyon szeretem, főzéshez használom, nekem szárított van, de úgy is intenzív az íze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem gondoltam volna, hogy ilyen kellemes fűszersó készíthető belőle - tényleg naponta használom.

      Törlés
  3. Nekem eddig szerencsére nincs ilyen jellegű problémám, de mindenesetre megjegyeztem a zellersó ilyen jellegű jótékony hatását.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hja, könnyű a fiataloknak :-)
      A mókától eltekintve, nem tudom, tényleg használ-e, de az biztos, hogy nem árt, és igen kellemes új íz az életemben.

      Törlés
  4. Klasszak! Szárított zellerem nekem is van mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én örülök ennek a zellersós felfedezésnek, mert eddig csak levesekbe használtam. A búzát már régóta megeszem karácsony után.

      Törlés