2008. június 6., péntek

Idézetek

2008.06.06.péntek


 Egy könyv olvasása kapcsán jutott eszembe, hogy én is elővegyem a Bibliámat, /a mellékelt fotó csak illusztráció, az én Bibliám ennél szegényesebb kiadás, de azért 1942-es kiadású Károli / s a változatosság kedvéért, most néhány kedvenc részletet másoljak be ide – kommentár nélkül. Gondoljon mindenki amit akar, értelmezze ahogy akarja. Mindnek oka van, amiért ide kerül most. .
 Hát íme: .
„Ismerem tetteidet, hogy se hideg, se meleg nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból.” /Jelenések könyve, Levél a laodiceai egyháznak/
 „Te pedig mikor imádkozol, menj be kamarádba, és ajtót betéve imádkozzál Atyádhoz a rejtekben, s Atyád, ki lát a rejtekben megfizet neked.” /Máté ev./
 „Legyetek tehát okosak, mint a kígyók és ártatlanok, mint a galambok. Óvakodjatok pedig az emberektől.” /Máté ev./  
„…ellenségetek lettem-e, mert igazat mondok nektek ?” /Szt. Pál levele a galatákhoz/
 "Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten." /II. levél a Korinthusiakhoz/ És mivel :
„A sok beszédnél elkerülhetetlen a tévedés, de az eszes ember vigyáz a beszédre.” /Példabeszédek könyve/ Itt most be is fejezem az idézetek sorát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése