2014. január 5., vasárnap

Vagyok, (tehát) gondokodom




Többnyire úgy áll a helyzet, hogy 2-3 előre megírt anyagom van a gépen, s amelyikhez reggel épp kedvet érzek, azt mutatom meg, teszem fel a blogba. Mivel mostanában nem nagyon mászkálok sehová és érdekes események nem történnek velem, élménybeszámolót nem tudok írni, kettőt tehetek: olvasok, vagy/és gondolkodom. Ill. talán még ide írnám a tévé nézést is…

Igazán mondom, szent eltökélésem volt, hogy ebben az évben rossz, negatív, elkeserítő, félelmetes  dolgokról nem nagyon akartam írni – és akkor ugye a tegnapi térképek, hát, mondjuk nem voltak a vidám/gondtalan/szórakoztató kategóriába sorolhatók – habár szerintem azért  még „elmentek”.
Ma ültem itt a gép előtt – és kószáltam a weblapok hírei között, és becs szó, nem fogom felsorolni azt a sok rossz hírt, amire „csak úgy véletlenül” rábukkantam. (Esküszöm, néha olyan érzésem van, mintha „valaki” vezetné a kezemet, hogy mindig ilyenekre kattintok…)

Ma is volt egy cikk, ami talán épp érintettségem okán, különösen érdekelt – habár, hogy őszinte legyek semmi, de semmi újdonság nem volt már benne.http://naturahirek.hu/egy-gyogyszergyari-vezerigazgatonak-elege-lett-es-elmondta-az-igazat-gyogyszergyarakrol 
Most jutottam el oda, hogy én, aki egy „megbízható” beteg vagyok, önkényesen elhagytam egyik gyógyszeremet. Egy évvel ezelőtt is kértem már az orvosomtól, hogy ha muszáj ilyesmit szednem, adjon helyette másikat. Komolyan mondom lánya becsületét nem védte volna oly vehemensen, mint azt a gyógyszert. Megegyeztünk, hogy ritkítsam a szedést, csak 2 naponta vegyek be egyet ( közismert vérhígító A…p…). Aztán álljak vissza a napi 1-re. Így történt – a panaszok meg visszajöttek. Így hát most önkényesen abbahagyom a szedést – helyette inkább megtartom régi jó szokásomat és eszem a sok fokhagymás pirítóst, amit amúgy is szeretek…De nem hagy nyugodni a gondolat, miért is erőlteti a dokim ezt és csakis ezt az egyetlen gyógyszert, holott, még én, laikus is tudom, "van mááááááásik"....

Nem emlékszem, de talán írtam már, hogy egy barátnőmnek 18 féle gyógyszert írt fel 3 orvos, és egyik se merte azt mondani, hogy a másik által felírtat hagyja el. Szerencséjére szanatóriumba került, ahol „kifogott” egy lelkiismeretes orvost, aki szörnyülködve nézte át a felírt gyógyszerlistát – és  azonnal leállotta több, mint a felét. És láss csodát, barátnőm panaszai elmúltak.

Ha a fentiekhez még hozzáolvasod ezt:
akkor tökéletes magyarázatot kapsz arra – ha eddig magadtól még nem jöttél volna rá, - hogy tervezett emberirtás folyik itt.

Csak az a döbbenet, hogy még mindig, még ennyi rossz szörnyűség hatása ellenére is, rengetegen vagyunk.
Az az érzésem, hogy valahol már készül egy fentieknél (gyógyszer, mérgezett élelmiszer) hatásosabb „valami” – mert tény, a végtelenségig ez a fajta szaporodás/életmód nem tartható fent.
Álmatlan hajnalokon szoktam gondolkodni, hogy ha hatalmamban állna, s csodát tudnék tenni, miképp tenném ?
Bevallom, nem jutottam okos döntésre. Lehet, hogy a Jóisten is ezért tétovázik…..

2 megjegyzés:

  1. "Gondolom mindenkinek feltűnt már, hogy irreálisan sok gyógyszerreklám van a tévében. De elgondolkodtál-e már azon, hogy milyen etikátlan dolog egyáltalán, hogy a gyógyszerek reklámozhatóak? Onnantól kezdve, hogy reklám és marketing tevékenység történik a gyógyászat területén, már nem orvoslásról beszélünk többé, hanem üzletről, azaz egy iparágról."

    Ezt én, mint érintett, nap, mint nap mondom, és a hajam szála égnek áll, majd csomókban hullik, amikor nem tudom meggyőzni a betérőt, hogy az, amit a reklámban látott, az ő bajára nem jó. Ne vegye meg, ne vegye be.

    Mindazonáltal szerencsére a környékünkön is látok olyan orvost, aki szaktudása és nem az xy gyógyszercég hányadék lefizetési politikája mentén kuruzsol, hanem valóban gyógyít. Azt már csak mellékesen mondom, hogy itthon a generikum politika és az orvosok fenyegetettsége, hogy mekkora támogatású gyógyszert írhatnak fel büntetlenül legjobb tudásuk szerint a betegeiknek, legalább akkora kárt okoz, mint azok a dolgok, amiket ez a jóember a könyvében leír, illetve az a tengernyi átkozott reklám...

    VálaszTörlés
  2. Az ételallergiás dolog azért ennyire nem fekete-fehér, mert néhány, ritka allergia létezett pl. a tejfehérjére, amit akkoriban is betartható egyszerű diétával el lehetett kerülni. De az biztos, hogy az én gyerekem fel-fellobbanó ételallergiája is inkább színezéktől vagy valami adaléksz.r-tól (bocsánat) van, mint a valódi ételtől, ez egyértelmű. Próbálunk is mindent megtenni, itthon sütünk, a kenyeret is, amit tudunk, megtermelünk, ismerőstől veszünk stb., de a menzát, vagy akár a nem családban öröklődő vetőmagok eredetét már nem lehet kontrollálni, sajnos.

    VálaszTörlés