2017. február 25., szombat

Lapis-Sóshegy: jön a tavasz !


A tegnapi rút szürkeség, szél és eső után ma ragyogó napsütésre ébredtünk. Nem is bírtam itthon maradni, barátnőmet rábeszéltem, menjünk megnézni mi a helyzet a hegyen a hóvirággal, és rokonaival ?

Így aztán kettőkor felkerekedtünk, vittem magot és vizet a madáretetőbe, felkacskaringóztunk a Lapisig és kisétáltunk a  sóshegyi  kilátóhoz. Közben láttuk a sok sok nyíló hóvirágot, - amit sajnos a fénykép nem igazán ad vissza, és pár illatos hunyor is kidugta már a fejét. Érdekes, hogy a medvehagyma még csak alig-alig látszik. Nagyon sokan voltak, nem jutott eszembe, hogy a lapisi parkolóról készítsek egy fotót, de mindenhol autók álltak. Hiába, sokan kikívánkoztak már a szabadba, még ha nem is mutatkozik igazán a tavasz. Na de majd... Jövő héten már március !


Ez a madáretető-itató
Hóvirág van bőségesen























Nem igazán adja vissza a kép a látványt

Még a hunyor  is nőni fog

Medvehagyma.   2-3 hét és aratni lehet....
A sóshegyi kilátó északi és nyugati oldala

JÓ VOLT ! SZERETLEK MECSEK !


6 megjegyzés:

  1. Szépséges hóvirágok, nálatok is ott a tavasz! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hóvirágoknak örültem, de kissé meglepett, hogy a medvehagyma és a hunyor még "sehol sincs". Igaz, tudom, ilyenkor aztán felgyorsul minden és 2 hét múlva már csupa zöld lesz minden.

      Törlés
  2. állítólag majd mi is megyünk hóvirág lesre, kíváncsi leszek rá :) persze, ha már nem lesz hóvirág, jó lesz a krókusz is, vagy a nárcisz mezők Erdélyben...az is tervben van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig jó erdőben járni, de a tavasz első virágokat úgy várja az ember, s olyan öröm látni, hogy igen! újra itt vannak !

      Törlés
  3. Nálunk is jön a tavasz! Tegnap láttam a tónál denevéreket. Este felé egy nagyon bizonytalanul repkedő pillangót.
    A tavon izzik a levegő. A gácsérok verekednek a lányokért.
    A házak előkertjeiben már legalább 2 hete nyílnak a hóvirágok.
    Visszajöttek a darvak.
    Szóval, biztosan jön a tavasz!
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Micsoda jó "előjelek" - remélem, két hét múlva ha felmegyek a hegyre, már szebb/zöldebb/virágosabb fotókat tudok majd mutatni.
      Jó lenne, ha mostantól mondjuk júniusig tavasz lenne, aztán pár hónap nyár és utána ősz, de jó sokáig. A telet meg leredukálnám két hónapra. Elég lenne (nekem) annyi. :-)

      Törlés