2018. január 30., kedd

Az élet egyszerű dolgai…



…is okozhatnak örömöt. Tegnap eszembe jutott, hogy krumplipürét ennék. Csak úgy „magában” – vagy esetleg „meghagymázva”. Mivel volt maradék levesem (csodás magam-befőzte paradicsomból) gondoltam, ez a kettő elég is lesz ebédre.

Nem tudom, ki, hogy van vele, de én néha úgy rákívánok bizonyos egyszerű, vagy/és régi ételekre. Tegnap olvastam a csöröge fánkról – hát ez se mostanában ettem, és bizony elképzelhetőnek tartom, hogy a közeljövőben „feláldozom magam” és sütök egy nagyobb adagot – mert tudom, lesz, aki egy kis kóstolónak örülni fog 😄



És tényleg „nem kell mindig kaviár”…


Egyébként abban a blogban, ahonnan a képet hoztam, találtam még egy jó, eddig nem próbált receptet, erre is sort kerítek hamarosan:
 



 

6 megjegyzés:

  1. A hétvégére paradicsomos töltöttkáposztát csináltam, pont ezért, mert megkívántam a régi ízeket. :-)
    Antal Vali oldalán én is gyakran vagyok vendég és sok ötletet, tanácsot kaptam már az oldalról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vagyok ellene az ismeretlen, új ételek kipróbálásának, kisülhetnek belőle egész jó dolgok is. Ami meg nem sikerül, vagy nem ízlik, azt többet nem kell csinálni.

      Törlés
  2. Sok minden eszembe jutott,olvasva ezt. Bár nem ide tartozik, hogy kedd délután (egy utcán) igen jó "illatok csaptak meg" - és csak később vettem észre,hogy "ételosztás" volt. Nem közterületen,valamilyen ... üzlet (?) vagy tudom is én mi lehetett.. De az emberek ( köztük kis gyerekek is...) ott csoportosultak az utcán. Mint laikus : a cs.fánkhoz bizonyára kell olaj is... én pl. egy egyszerű tükörtojást "csaptam össze," - viszont rosszul zártam el a gázt ?...és órákig "égett"... (bizalmas, hogy milyen szagok voltak a lakásban.) Valahogy sosem értettem meg, hogy lehet ételt/edényt a tűzön hagyni ( lásd lakástűz témák) - de ezek szerint esetleg így is. :-) Összegzés : ki-ki vigyázzon magára ! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég izgalmas dolgok tudnak történni a véletlenül égve hagyott gázon felejtett ételekkel... Talán egyszer majd írok efféle kalandjaimról is - mert nekem is voltak....

      Törlés
  3. Miért is ne lehetne megcsinálni azt, amit megkíván az ember? nekem, ha eszembe ötlik valami, tűzön-vízen át megcsinálom, mert úgysem tudok szabadulni a gondolattól, alig várom hogy kész legyen és ehessek belőle, így voltam most a krumplis tésztával, hmmm nyammm, hammm :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem rossz ötlet...:-)Bár ritkán készítek tészta-félét, de néha (=luxusebéd!) megengedek magamnak egy kis lazaságot. Majd másnap "lespórolom" a + kalóriákat.

      Törlés