2017. augusztus 19., szombat

Ülök a gépem előtt...



Ülök a gépem előtt és megoldást keresek önmagamra…miközben ezt mondogatom:

„… ha csak dünnyögsz, mardosod magad és nyalogatod a sebeidet, ami ma még az ajtón bejön, holnap a kulcslyukon kimegy…”   (Quimby)

 
Elöljáróban, hogy aki nem ismeri, megértse, mi is az  NLP:

Majd pedig mára az alábbi olvasni- és gondolkodni-valót találtam:
http://x3x.hu/keruld-ezeket-jobb-mindennapokert/  Bemásolom ide, de érdemes erre az oldalra más olvasnivalókért is ellátogatni.

"Felmérések bizonyítják, hogy vannak olyan tevékenységek, amelyek emelik az ember boldogság-szintjét, ide tartozik a segítőkészség, a jótékonyság, a meditáció, a mindfulness tevékenységek, (http://www.mbsr.hu/mindfulness.html ) és vannak olyanok, amelyek rombolják azt, mint például a veszekedés, az igazság hajszolása, az önigazolás keresése, a hiánygondolkodásból fakadó megnyilvánulások.

Ha szeretnénk nyugodtan megélni a mindennapjainkat, a lehetőségeinkhez képest kiegyensúlyozottan élni, békében lenni magunkkal és a párunkkal, akkor érdemes az alábbi dolgokat kiiktatni az életünkből, illetve optimista hozzáállással, tudatosan jelen lenni a helyzetekben.

Negatív hírek hallgatása, olvasása
Igen, tudom. Én is hallottam, hogy a tájékozottsághoz szükséges képben lenni az aktuális történésekről, de nem hiszem, hogy minden negatív hírt el kell olvasni, ráadásul naponta többször. Ki szúrt le kit, kinek robbant fel a háza, kit fenyegettek meg…stb. A híradóban nagyon sok olyan hírt hallunk, amelyhez semmi közünk sincs, és még kontrollunk sincs felette, de azért ez a negatív érzés belénk ivódik, és alkalom adtán szorongat bennünket.

Panaszkodás
A panaszkodás nagyon veszélyes dolog. Ha hiszel a vonzás törvényében, akkor azért, ha nem, akkor meg azért, mert általa folyamatos negatív hangulatban tartod magad.

A múltban vagy a jövőben történő tartózkodás
Aki nem boldog a jelenben, és semmi konkrét oka nincs rá a pillanatban, az vagy a múlt sérelmein rágódik, vagy a jövő bizonytalanságán szorong, miközben elrobog mellette az élet, és nem ad esélyt magának, hogy megélje a jó dolgokat, amik körülveszik őt.

Hibáztatás
Ne hibáztass senkit azért, ami veled történt. Igazából magadat sem kell. Mindenki mindig az adott pillanatban fellelhető legjobb tudása szerint jár el. Vállalj felelősséget a tetteidért, így jobban megismered az ok-okozat függvényének a jelenlétét az élet minden területén.

Önmagad másokhoz történő hasonlítgatása
Ez végképp olyan dolog, ami lehangolhat, ami azt üzeni neked, hogy nem vagy elég jó. Mindenkinek más az életkezdése, az élettapasztalata, a körülménye, más az aktuális élethelyzete, másképp van összerakva, és más a családi mintája. Hogyan is lehetne összehasonlítani a fejlődésünket olyan valaki eredményével például, aki eleve olyan környezetben nőtt fel, amire mi még csak vágyunk?

Az ember automatikusan cselekszik. A gyerekkorunkban látott minta erősen bevésődik, majd tanulunk a tanárainktól, barátainktól. Fontos, hogy néha felülvizsgáljuk, hogy mit miért teszünk, hogyan oldjuk meg a konfliktusainkat, mit teszünk félelmünkben, hogyan viselkedünk krízis helyzetben.

Ha úgy látjuk, hogy nem visz sikerre a megoldó-készletünk, akkor itt az ideje új módszereket, technikákat, gyakorlatokat elsajátítani."


Pl. át kellene változni pillangóvá....
...de lehet, hogy az se volna igazán jó  megoldás...

http://napifalat.hu


2 megjegyzés: