2017. augusztus 8., kedd

Állatok homeopátiás gyógyszerezése



http://www.babaszoba.hu

Nem tudom, van-e valakinek tapasztalata a témában...
Én elég rugalmasan viszonyulok az egekig dicsért  és sárba-taposott homeopátiához. Nekem is van  ilyen ritkán használt szerem mindig itthon, és bizony a Berci cica emésztési problémáin sem segít semmi más, csak a picike golyócskák.

„…ebben a dologban az állatorvos munkája nagyon hasonlít a gyermekorvoséhoz, akinek a még beszélni nem tudó csecsemő mamája mondja el, hogy milyen rendellenességet tapasztalt a gyermekén, hogyan alakult az étvágya, hogy viselkedik éjjel, mikor romlik, vagy mikor rosszabbodik az állapota.
A gondos, mindent jól megfigyelő gazda nagyon sokat tud segíteni a homeopátiás állatorvosnak a megfelelő anamnézis (kórelőzmény) felvételében. Az állat szótlansága tehát nem akadály abban az esetben, ha a gazda megtanulja, hogy mire kell figyelnie ahhoz, hogy kielégítő válaszokat tudjon adni az állatorvos kérdéseire….”


„…Gyógyszer: szer, amely bizonyítottan gyógyít. Nem lényeges, hogy hogyan, miből készül (felőlem lehet akár homeopátiásan hígított is), a lényeg az, hogy hasson. Bizonyítottan. És ha nem hat, ne legyen gyógyszer. Akkor se, ha nem homeopátiás.” http://kodpiszkalo.blog.hu/2015/11/14/forr_a_homeopatia_bus_tengere


Egyébként: „A homeopátia alapelve már legalább 2500 éve ismeretes, ugyanis kb. ennyi ideje annak, hogy Hippokratész görög orvos, "az orvostudomány atyja" először említette. Gyakorlati gyógyító módszerként azonban csak kb. 200 éve alkalmazzák. Samuel Hahnemann német orvos és gyógyszerész fedezte fel újra a homeopátia elveit és törvényeit. Méltán tekintik őt a modern homeopátia megalapozójának.”  http://www.agraroldal.hu/homeopata.html

4 megjegyzés:

  1. Még macskaurat gyógyszeretem golyókkal. Eleinte nem fogadta el, aztán rákapott, s használt neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én kevés vízben feloldva, fecskendővel nyomom a szájába - mert a golyókat kiköpködte...

      Törlés
  2. És még mindig vannak, akik ellenzik és támadják. :-( Persze így nagyobb teret adva a gyógyszeriparnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a "ködpiszkáló" mondásával értek maximálisan egyet:
      "Nem lényeges, hogy hogyan, miből készül (felőlem lehet akár homeopátiásan hígított is), a lényeg az, hogy hasson."
      És ha ezeket a szereket nem ők állítják elő/forgalmazzák, akkor ez bizony a gyógyszeripart károsítja....

      Törlés