2013. január 31., csütörtök

Sóskaleves, szilvás-gombóc, mecseki séta



Szerintem nem rossz összeállítás. Barátnőmmel ettük-tettük ezt tegnap. Sajnos az ételeket a nagy  fecsegés közepette elfeledtem lefotózni, pedig a gombócok nem csak jók, szépek is lettek. Az idő pompás volt, felmentünk az állatkertig, majd onnan kisétáltunk egészen a Flóra pihenőig,  s vissza. Megállapítottam, hogy hiába télies, hideg az idő, az állatkert büdös. Épp a napokban olvastam, hogy jövőre felújítják. Hát épp itt az ideje – ha már nem viszik el erről a kritikus területről (Tettyei vízgyűjtőterület!)  Mellesleg én másodikos gimnazista koromban egy napig, társadalmi munkában festettem ennek az állatkertnek a kerítését. (=1960) A kisvasút mellett a sétányig húzódó erdőrész olyan fantasztikus módon fel van túrva (a vaddisznók által), mintha szabályosan ekével szántották volna :

A sétányon végig egyetlen szemetesedény nincs, a fa padok siralmasan néznek ki: 


Mágika  itt: http://magnyes.blogspot.hu/2013/01/nekem-mindegy-csak-szine-legyen-zooood.html#axzz2JU7QcgGy  egy ugyancsak ezen a területen tett sétájáról ír,  közöl fotókat, de lám, egy-két nap is elég volt ahhoz, hogy a kicsinyke havat eltüntesse a meleg:



Én nem azt a hunyort találtam meg, amit ő, ennek a bimbója még teljesen zárt – amúgy nem is láttam többet, csak ezt az egyetlenegyet (ráadásul nem is valami sikerült foto):


Láttunk útközben több, oszlopon álló madáretetőt, én mégis inkább ezt, a fenyőre függesztettet fotóztam le: 
Mellesleg a (volt) vidámpark be volt zárva, (legalábbis a kapuja), nem tudtunk bemenni. Igaz, kicsit lejjebb a kerítést már kidöntötték, ill. ellopták, ha nagyon  akartunk volna, ott azért be lehetett volna mászni, de nem akartunk.
„Természetesen” fotóztam néhányat kedvenc zuzmóimból,  meg köveket, no meg sokadszor a gyükési bányagödröt.



 
Bár semmi „tavasz” illata nincs sem az erdőnek, sem a levegőnek, mégis jó volt a napsütésben sétálni, s emlékezni a régi, ugyancsak ezen a tájon Lilivel együtt megjárt utakra…. 






 

3 megjegyzés:

  1. Kedves Aranyosfodorka! újra Pécsett voltam, egy ismerős házaspárt kísértem le a kiállításra és olvastam bejegyzésedet. Sajnálom, hogy csalódást okozott a kiállítás.
    A művészettörténészek számára ezúttal L.A. sokoldalú tevékenységének a bemutatása volt a cél, lehet, hogy érdekelné a város közönségét egy Pécs-tárgyú kiállítás? üdvözlettel és kellemes ünnepeket kívánva Lakatos Mária

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mária, azt nem tudom, hogy a "pécsieket" érdekelné-e egy ilyesféle kiállítás, nekem mindenesetre nagy örömöt okozott, amikor L.A.pécsi helyszíneit bejártam és felfedeztem. A csalódást valószínű épp az okozta, hogy ezek közül a képek közül csak néhányat láttam a kiállításon.
    Ugyancsak kellemes ünnepet kívánok én is !

    VálaszTörlés