2014. november 26., szerda

Hogy miket talál az ember lánya !!!




Valami követhetetlen kattintgatás-sorozat után egyszer csak itt voltam:
(Ha megnézed, kalkuláld be az idő-különbséget !)
Bevallom lila gőzöm nem volt róla, hogy hol van ez a Duval St, beütöttem hát a gugliba, s kijött, hogy : Key West, FL 33040, USA


Gyerünk a térképre – ott is megtaláltam. Ugyan elsőre, a közeli térkép nem mondott sokat, de elkezdtem távolodni a helyszíntől és  amikor a város neve már mindenestől, utcástól, szigetestől eltűnt a Mexikói öböl kék vizében – csak akkor kezdtem el gondolkodni, hogy én most igenis „kihallgattam/lestem” (bár egy szót nem beszélek angolul, de mégis) azoknak az embereknek a beszélgetését – és nem tudom miért, de nem volt ez valami jó érzés. Nem tudom, tudják-e az ottani utcai járókelők, hogy ott van egy felvevő kamera, mely az egész világon láthatóvá teszi az életüket, hallhatóvá a szavaikat, de ha tudják, akkor is, valami miatt nekem nem tetszik.
Mostanság majd minden nap Orwell 1984-e jár a fejemben (el is fogom újra olvasni) – nem tudom, nem tudom kell-e ez, jó-e ez ?
(Csak úgy mellesleg, itt is találtam egy webkamerás oldalt:


http://www.earthcam.com/network/  - ezen van egy budapesti is.)

2 megjegyzés:

  1. Na,igen ! Általában a "követhetetlen kattintgatások" után érhetik az embert meglepetések.
    Épp' olvasom a cikket,hogy ha van saját webkamerád, azt is mennyire megszívhatod. Valami olyasmi a címe, hogy 100 magyar lakást figyeltek meg, vagy valami ilyesmi egy programmal.
    ( Én bizony, ha nem netezem, totál kikapcsolom a gépemet,de az egy más történet.)

    VálaszTörlés