2016. január 21., csütörtök

Welt Knuddel Tag

Magyarországon nem ismerik. Egyrészt mert Magyarország csak a térkép szerint Európa, másrészt mert itt „csak úgy” egyszerű, emberbaráti szeretetből nem ölelik át egymást az emberek.
Hallottam ugyanis a tévében, hogy ma van a „Nemzeti ölelés napja” …  a világon máshol…. nálunk nem.
Bár 1986 óta ünneplik világszerte, alig van róla magyar nyelven található szöveg. Egy helyen október 15-ét tartják a magyar az ölelés világnapjának,  másutt a ”NEMZETI ÖLELÉS NAPJÁT” (mert itt az ölelés is nemzeti),  július első szombatján ünnepeljük - állítólag.

Mivel tegnap az versidézettel  kissé pórul jártam, most azt mondom, higgyen, ünnepeljen mindenki amit és amikor akar.


11 megjegyzés:

  1. Jobb híán egy távoli ölelést küldök Neked Aranyos! Bevallom itt Magyarországtól távolabbra én sem tudtam, hogy ma ilyen nap van. :-( Sokkal inkább hittem, hogy ma frusztráltak világnapja van, hisz ma szinte minden ember, akivel dolgom akadt frusztrált és negatív beállítottságú volt.
    Micsoda nap, ha ezt reggel tudtam volna elmondtam volna nekik! Valószínű még hülyébben néznek rám, miért is van nekem ilyen jó kedvem... :-)

    VálaszTörlés
  2. Napjainkban él egy "ölelő szent",a neve Ammá.
    Én láttam egy kisfilmet róla.Olyan erőt ad át az ölelésével,hogy betegek gyógyulnak meg és életek változnak meg általa.A szeretetét adja át az ölelésével.Mindig mosolyog.Szenzációs volt végighallgatni és nézni a tevékenységét.Olvass rá a neten,kérlek,még a Wikipédia is ír róla.
    Lélekajtós

    VálaszTörlés
  3. Ja,a, lényeg!
    Ölellek!!!
    Lélekajtós

    VálaszTörlés
  4. Ahaa, most már értem, miért volt hatalmas ingerenciám ma Franci nénihez belépve, hogy jól megszorongassam és megcsókolgassam. :-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönet mindenkinek a virtuális ölelésekért, de szeretném felhívni figyelmeteket Arkagyíj Rajkin híres mondására.....
    (Aki esetleg mégse tudná: "Válámi ván, de ném áz igázi")

    VálaszTörlés
  6. Nem tudtam hogy ölelés napja van... de ha erre jársz esetleg megint, szívesen megölelgetlek...és természetesen áll a meghívás, erre jársz... csöngess be...jóbarát...
    A cicák meg édesek... ahogy átölelik egymást...Szép hétvégét

    VálaszTörlés
  7. Ez a kép sokkal jobban tetszik, mint a tegnapi vers. Az nagyon lehangoló volt.
    A cicák bezzeg melegséget, barátságot, simizést jelentenek. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az élet néha nagyon lehangoló tud lenni....
      Nem is kell azt az oldalát mutogatni...
      ...csak elszenvedni némán.

      Törlés
  8. Én sem tudtam, de a cecamicák bezzegh! Ők okosabbak mint mi, és tájékozattabbak. Éjszaka, amikor alszol. bújják a netet. (De lehet, hogy csak fáznak, és összebújnak.) (HM)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy nem beszélnek. Bizonyos esetekben többet tudnak nálunk....

      Törlés