2018. február 6., kedd

Dínó-lábnyomok

Fantasztikus képek vannak itt:

Ez egy 90 méter magas és valamivel több mint 1,5 kilométer széles mészkőfal, amely 5 ezer dinoszaurusz lábnyomot őrzött meg. 



Ha ilyen képeket látok, valahogy "elgyengülök" és újra meg újra rájövök hogy fel sem tudom fogni kicsinységemet, jelentéktelenségemet. Holott...azt hiszem, hogy én vagyok valaki. 
Hát nem....Utánam még lábnyomok se fognak maradni. 


8 megjegyzés:

  1. Más az értéked, más az értéke egy "dino"-nak. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem minden ilyen és hasonló több ezer éves régiség a jelentéktelenségemre figyelmeztet. Elég gyakran találom szembe magam olyasmivel, ami megóv attól, hogy túl sokra tartsam magam. Ami nem azt jelenti, hogy nem tudom a "helyemet". És ami fontos, én ezzel a hellyel meg vagyok elégedve.
      Ha valaki megkérdezné, hogy dinó szerettem volna-e lenni X millió éve, vagy AF ma - akkor gondolkodás nélkül az utóbbira szavaznék.
      De ettől még "elgyengülök" az ilyesféle leletek láttán.

      Törlés
  2. Nekem inkább az jut róla eszembe, hogy milyen csodálatos, hogy láthatjuk ennyi idő után. Meghatározó élményem volt a magyar maradványok megcsodálása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, a saját "kincseimet" (sokmillió éves kövületek) is úgy veszem a kezembe, hogy a szó átvitt értelmében érzem a "súlyukat".
      Nagyon nehéz ezt megmagyarázni, ha valaki nem érzett még ilyesmit.

      Törlés
  3. Ha már ott jártam, körülnéztem ahová a linked vezetett. Nálunk is van ilyen ház, csak persze nem ennyire kirívó környezetben. S nem adta el nekik!
    http://www.erdekesvilag.hu/kerlelhetetlen-haztulajdonosok-akik-nem-voltak-hajlandoak-eladni-otthonukat/

    VálaszTörlés
  4. Ismerjem el, erről - bár elég régen történt a megtalálásuk (?) - nem hallottam. Igaz, más állatok (?) - ilyen (hasonló) módon való megőrződéséről már láttam ezt-azt. Talán az is szerencsés, hogy Bolívia egész domborzata eléggé macerás, nem tudom, ott milyen tektonikus lemezek vannak (?) - szerencsés,hogy megőrződött, vagy előkerült. ( Bár most hagyjam a kontinensek (?) vándorlását. ) Ami valamivel frissebb hír,- hogy pl. 5,7 millió éves krétai lábnyomokat találtak (emberit) Összegzés : ne nagyon foglalkozz azzal, mi marad utánad. Nem tudok tippet adni, hová lépjél, hol hagyj lábnyomot,- aztán ha úgy alakul, akár évmilliók után is marad nyomod ! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hinném, hogy ez én lábnyomom olyan érdekes lenne, mint a dínóké...

      Törlés