2019. július 8., hétfő

Amikor semmi se sikerülRossz passzban vagyok.
És nem tudom miért van az, hogy ilyenkor igazán még az egyszerűbb dolgok sem sikerülnek. Próbálkozom én kimászni a gödörből, de a gödör nem enged.

Panaszoltam régebben,  hogy mennyire hiányzik a nyáréji tücsökciripelés.
Tartsatok bolondnak – nem érdekel – elmentem az állateledel boltba és vettem tücsköket.
Ne a valamilyen kis hüllő, vagy kalitkás madár tápláléka legyen, hanem jöjjön és ciripeljen nekem.

Hát jelentem nem ciripelnek. Nyomukat se látom. Már arra is gondoltam, hogy a tenyésztett tücskök talán nem is tudják, mit kezdjenek a szabadsággal.
Na jó, de akkor mi lett velük ? Öngyilkosok lettek ? Vagy elmenekültek új hazát keresve ?
Szóval szerettem volna legalább én, önmagamnak valami kis örömöt okozni – „ócsó pénzér” – hiszen csak 25.- Ft volt egy db….
Ha már másképp nem megy.
De a tücskök nem akarták.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mezei_t%C3%BCcs%C3%B6k
Találtam még két jó leírást - hátha érdekel valakit:
https://eletestudomany.hu/szerenad_a_nostenynek http://www.termeszettar.hu/anyagok/gryllus/gryll.htm

23 megjegyzés:

 1. Jaj, de kedves ötlet! Csak elkezdenek majd ciripelni!
  Egyszer régen, amikor a házunk épült (30 éve) az ajtóküszöb alá befalazódott egy tücsök. Na, az aztán ciripelt, minden éjjel, több, mint 1 hónapig. De az ajtót nem vésettük ki miatta, pedig elég idegesítő volt hallgatni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kíváncsian várom, megszólalnak-e ? De valami okból nem sok reményt fűzök hozzá....

   Törlés
 2. Nem vagy egyedül, majd fordul az idő, s te is felfelé jössz majd vele.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hááááááááát....rám férne. Csütörtöktől (temetés után) remélem javulni fog a lelkem állapota.

   Törlés
 3. Sajnálom,hogy nem hallhatod,amit most én!Ezt a hatalmas tücsökzenekart...
  Az ablak nyitva és fáradhatatlanul zenélnek.
  Lélekajtós

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, hát te olyan csodás helyen élsz, hogy ott nyáron részed lehet ebben a zenében. És olyan nagyon sajnálom, hogy erre mifelénk szúnyogirtás címén az egész élővilágot kipusztítják, rendszeresen és következetesen... Nincsenek bogarak, nincsenek madarak, kivágják a fákat... Lassan már csak a mi csúf fajtánk marad....

   Törlés
 4. Jé, én még ilyet nem is hallottam, hogy lehet tücsköt venni!:) Nálunk sokszor bekeverednek a lakásba és az nagyon kellemetlen, mert irtó hangos és úgy elbújik, hogy meg sem találod!:) Szerintem egyelőre meg vannak szeppenve! Azt tudod, hogy a hímek muzsikálnak csak, ha udvarolnak, vagy ilyesmi? Drukkolok nekik, hogy essenek szerelembe mielőbb és legyen bennük örömöd!;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most kicsit alaposabban utánanéztem a tücsökzenének - hát nem tudom, mekkora az esélyem, bár legelőszöris életben kellene maradniuk - és ebben sem vagyok egészen biztos. Ezek valami keltetőben születtek, lehet, hogy nem is képesek a szabadban élni. Hát egyelőre várok, ill. gondoltam, még veszek pár darabot.

   Törlés
 5. Most hogy írod, tényleg! az idén még én sem hallottam tücsök ciripelést! :O

  ...megint csak visszanyúl az ember a múltba, de bizony nyári estéken valóságos koncertet adott a tücsökhad. Lassan minden eltűnik...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez érdekes... Nálatok is van szúnyog-irtás ? Mert én arra fogom az elnémulást - hiszen régen mindig volt itt tücsök nyaranta.

   Törlés
  2. Persze, van szúnyogirtás, pont az éjszaka jött erre egy gép az utcában, írta is az újság, hogy lesz földi és légi permetezés is. Nem tudom már mire fogni a tücskök hiányát, összetett már ez, nem csak a permetezés miatt nincsenek szerintem, a civilizáció összes (káros) hatása kell már ahhoz, hogy eltűnjön egy-egy jelenség.

   Törlés
  3. Nem tudom én se sajnos, mi a valódi ok - ez a permetezés csak azért jutott eszembe, mert az azért tény, szúnyogok aztán nem nagyon vannak... Gondoltam a tücskök is ezért tűntek el...

   Törlés
 6. Van változás ciripelés ügyben? Légy szíves tájékoztass minket, mert drukkolunk!:) Bár, ha én tücsök lennék, ilyen hidegben nem ciripelnék! Tedd melegre őket!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom melegre tenni, a kertben engedtem el őket - nincsenek bezárva - tehát azt se tudom, itt vannak-e még valahol... De ciripelés nincs. Lehet persze, hogy hideg van. Vagy meg vannak szeppenve az új helyen. Vagy lejárt a ciripelési időszak. Vagy nem tudom...A jövő héten újra veszek még néhányat - legyen már nekem is valami luxusom...

   Törlés
  2. Nálunk mindig van ciripelés, de mióta lehűlt, itt sem hallom. Várd meg, míg visszajön a meleg, akkor vegyél újakat! Csak nehogy az legyen, hogy előjönnek az előzőek is és nem tudsz majd aludni a "zajtól"!:))

   Törlés
  3. Jó ! Kivárom a felmelegedést... :-)

   Törlés
 7. Ma először egész este ciripelnek a tücskök Uránvárosban az ablakom közelében a nagy platán fánál. Már órák óta tart.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lehet, el kellene arra sétálnom. Itt nálam változatlan a csend.
   De tervezem újabb példányok vásárlását, hátha nagyobb sikerem lesz, mint az első csapattal....

   Törlés
 8. Az első idei szúnyogirtás és az utána jött eső óta nincs felénk se tücsök, se kabóca, pedig mindenem a nyári éjjeli tücsökzene. Teljesen átérzem a bánatodat...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kivárom a hét végére beígért felmelegedést és valószínű veszek még pár darabot. Hátha....

   Törlés
  2. Úgy legyen!

   Törlés
  3. Majd megírom....az eredményt....ha....lesz.....

   Törlés
  4. Helyes, várom! :)

   Törlés