2019. július 24., szerda

Most jön a nyár....

Ez vár ránk az elkövetkező hónapban...
Nem is tudom, hová meneküljek - hiszen a pince is fel fog melegedni...




Az alábbi riport német nyelvtudás nélkül is érthető:
https://www.msn.com/de-de/sport/soccer_videos/bis-zu-45-grad-in-spanien-jetstream-befeuert-neue-hitzewelle-in-ganz-europa/vp-AAEp4VU

Ez meg ijesztő: 
https://hu.euronews.com/2019/06/18/rekordsebesseggel-olvad-a-gronlandi-jegsapka

https://nyhetsbrev.jobzone.se/augusti-2018/

14 megjegyzés:

  1. A 32-33 fok még elviselhető, ennyi még 50 éve is volt akár huzamosan is nyaranta. Efölött persze már túl meleg, de volt ennél már rosszabb nyarunk is. Az elmúlt két hét egész kellemes volt a 29-31 fokkal. Persze tudom, van, aki már a 27 fokban is hőgutát kap, és rosszul viseli. Olyan is van, aki 30 fok alatt folyamatosan fázik, és, ha nincs meg legalább 27 fok, akkor befűt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom... lehet, hogy nekem se a meleggel, hanem a korommal van bajom... Mindenesetre szívesebben ülök hűvös, árnyékos szobában, mint sétálok kint a napon.

      Törlés
  2. Tessék kérem biztató oldalak nézegetni, s mutogatni, s nem ijesztgetni a népet! Így is nehezen viselhető, öregszünk...

    VálaszTörlés
  3. Sehová se menekülj. Sok mindent ki lehet bírni, ezt is.

    Olvasok most egy könyvet, Rendíthetetlen a címe. Megtörtént eset, II. világháború poklában történt, szóval csak azt akartam kihozni belőle, az ember tűrőképességének nincs határa, mi csak a melegre panaszkodunk, ezt tartjuk elviselhetetlennek. Másoknak meg más elviselhetetlen és kibírhatatlan, szóval ne panaszkodjunk, ennek is vége lesz. A július még el is ment ezzel a mérsékelt meleggel, hetek óta (felénk) teljesen elviselhető az időjárás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tény, a 32 fok nem 42.... de nekem valahogy melegem van. Még szerencse, hogy megtehetem: nem megyek ki a lakásból, ha nem akarok.

      Törlés
  4. Én semmi extrát nem láttam - más oldalt nézek - aszerint olyan lesz, mint eddig volt sőt, pár napig kellemesebb! Majd kiderül... vagy beborul!;) Utóbbit nem bánnám, esővel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, felétek is esett némi eső... Az azért most normalizálta a hőmérsékletet.

      Törlés
  5. Lehet,tévedek... de életkorfüggő az,hogy mit,hogyan viselünk el, (sőt !- nem csak testi,lelki "bajaink" miatt is ?) Ha valamit sokszor hallunk, (vagy olvasunk róla) - hajlamosak vagyunk elhinni, hogy az úgy van. ( Én pl.próbálom hanyagolni az orvosmeteorologia.hu weboldal (?) olvasgatását. Ott aztán minden létező (várható ?) testi baj fel van sorolva. ( stb.) Feltételezem, a német "jóslatok" (előrejelzések) között az nem hangzott el, kies hazánkat (Magyarország) a hőhullám (?) "csak érinti" ( az ország kb. ÉK-i részét) Írta más is : régebben is voltak ehhez hasonló meleg napok ( igaz, fiatalabbak voltunk, jobban bírtuk ) - továbbá "nem sugallták" (éjjel nappal a médiumok, hogy milyen meleg van,- stb.) Más : bár én is használok ventilátort,- kissé meglepett, amikor láttam/hallottam (tv) : "Rosszabb a ventilátor,mint a klíma" (Googleba írva megnézhető a video) Összegzés : természetesen engem is eléggé megvisel mindaz,ami van, ill. együttérzésem mindenkivel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen. Mindenki másképp gondolkodik és másképp érez. Nekem melegem van - és azt nem szeretem.

      Törlés
  6. FODORKA SZÁMÍTÓGÉPE ELROMLOTT, AMÍG JAVÍTJÁK (PÁR NAP) NEM TUD REAGÁLNI A HOZZÁSZÓLÁSOKRA. ENGEM KÉRT MEG, HOGY TÁJÉKOZTASSAM A BLOG OLVASÓIT.

    VálaszTörlés
  7. Köszönjük! Már kezdtem aggódni.

    VálaszTörlés