2019. július 2., kedd

Kommentelés, blogírás, levelezés és egyebek.


Látom, felborzoltam a kedélyeket az elmúlt napokban írt bejegyzésemmel és egy kommentemmel (amit Veránál írtam). Mondhatom úgy is, „rámozdultak” a témára még az amúgy „néma olvasók” is.
Adtak ilyen és olyan tippet, ki mit csinálna a helyemben.
Nos, én nem kedvelem a veszekedős szituációkat, igazán megbántani se szeretnék senkit, ezt a netes ismerőst se, de ugyanakkor sajnálom, mert ahogy én észreveszem a hibáit, azt más is láthatja.
Bizonyos szavakat, melyeket egy másodikos gyereknek is tudni illett ezelőtt 50 évvel (amikor az illető kb. iskolás volt) – hát azt nem ártott volna megtanulni, vagy megjegyezni. És NEM egyszeri véletlen elütésekről beszélek, hanem következetesen rosszul, hibásan használt szavakról.
És akkor a helyesírás ellenőrzőről szó se essen. Ingyen van !

Holdgyöngy bejegyzése kicsit más irányba ment el – mert én a HELYESÍRÁST reklamáltam, nem a fogalmazást, vagy a stílust.
És mindenképp elfogadom (ezt is írtam magamra vonatkoztatva), hogy néha „elgépel” az ember egy egy szót. Mellesleg a közzétett blog-anyagban BÁRMIKOR, BÁRMI visszamenőlegesen javítható  !!! Azt is írtam, én rettentő hálás vagyok, mert van, aki engem figyelmeztet a hibáimra – s akkor azonnal javítom.…

Vera azt nem értette, hogy miért írtam: „aki kevesli a kommentelőket, az menjen a FB-ra.” Pedig hát ez IGAZ. Ott van forgalom és ha olyan fontosnak érzed, hogy más folyamatosan véleményezze a bejegyzéseidet, akkor célszerűbb lenne ott közzétenni – ugyanis a blogírás divatja nagyjából lejárt. Kár azon keseregni, hogy napokig senki se nézi, kommenteli az általad írtakat. Vagy megelégszel azzal, ami van, s amilyen, vagy más helyet kell keresni a gondolatok közreadására. Ja és ez részemről csak egy javaslat volt, nem kötelező azt tenni, amit írtam – egyszerűen nekem ez a véleményem.

Na, de nem vagyunk egyformák…

Gondolom, majd megoldódik szép lassan az én problémám is, volt már a blogos életemben  nem is egy levelezőtárs, sőt blogtárs is, akivel csendben megszakadt a kapcsolat. Egyikünk sem reklamálta, hogy ez miért történt.

De azért örülök és köszönöm, hogy ennyien elmondtátok a véleményeteket.  😏




5 megjegyzés:

  1. Kicsit megzsizsegtetted a blogvilágot, micsoda eredmény!

    VálaszTörlés
  2. Nem hiszem hogy nálam "felborzoltad a kedélyeket"".Akárhogy olvasom vissza nem látok semmi olyat. Leírtad a véleményedet...én elolvastam és válaszoltam.Te szoktad mondani"ez az én blogom, azt írok amit akarok"...Nos ez nálam is él.
    Nagyon sajnálom, ha Téged az én véleményem a mondandóm íritál .

    VálaszTörlés
  3. O.K. Téma lezárva.
    De (szerintem) érdemes volt felvetnem a kérdést.

    VálaszTörlés