2007. április 20., péntek

A Zsolnay gyár újjáéledésének tervei

2007.április 20 péntek


Kedves kommentelő szurikata, alias "Bb".javaslatára, álljon itt egy kis szöveg a Zsolnay-negyed terveiről:
"...Európa Kulturális Fővárosa" akció legnagyobb szabású kulcsprojektje a 11 milliárdos Zsolnay Kulturális Negyed, amely mára megtelt tartalommal, pályáztatására valószínűleg májusban sor kerül.

...Az egykori DOZSO épületébe költözik a Bóbita Bábszínház, kibővült funkciókkal: bábmúzeummal, több játszóhellyel, szabadtéri színpaddal, kreatív játszótérrel, bolttal. Egy épülettel lejjebb, a déli irányban egy ipari épületben jönne létre az ArtStart Inkubátorház azzal a céllal, hogy azok a művészek, akik előbb-utóbb piaci keretek között szeretnének megélni, ott korszerű infrastruktúrához juthatnának.

A saroképületbe egy dizájnközpont kerülne, közvetlenül mellé, a Zsolnay úton a saroktól felfelé haladva, a mostani pirogránitgyártás helyére költözne be az Ipartörténeti Múzeum, amely magában foglalna egy olyan látogatóközpontot, amely a város nagyon gazdag ipartörténeti múltját mutatná be érdekesen, élményszerűen.

A Zsolnay úti főbejárat két oldalán lévő épület az eredeti koncepció szerint bontásra volt ítélve, de oda az egyetem művészeti kara költözne be, miként az út másik oldalán lévő épületegyüttesbe is, ahol a negyed parkolási igényeit is megoldanák. A terület közepén lévő épület funkciója még nem eldöntött, de valamilyen múzeumi látogatóközpont valósulhat meg benne. A tervek szerint létrehoznának egy digitális animációs filmstúdiót is. Lesznek továbbá a negyedben vendéglátóegységek, szálloda, valamint üzletek. Természetesen a Zsolnay Mauzóleumot is rendbe tennék a hozzá vezető sétánnyal együtt... " /ÚDN/

ÚGY LEGYEN !!!!

Egyébként érdemes ide is ellátogatni: http://www.zsolnay.lap.hu/
Ez egy eozin csempe a Mauzóleumból   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése