2008. március 29., szombat

Tettye völgyi séta

2008.03.30.vasárnap


A tegnapi délelőtt ismét egy csodás ajándék volt a Sorstól ! A Vince utca - Bosnyák utca- Kis és Nagyboldogasszony utca - Majtényi F. utca környékén barangoltunk. Mint a tenyeremet, ismerem ezt a városrészt, a Tettye patak völgyébe települt hangulatos házakkal. Hosszú évekig életem itt, s mászkáltam épp eleget Reed kutyámmal errefelé. Nem tudok betelni vele. Télen azt hiszem, nyáron a legszebb, tavasszal a havas völgyre gondolok….

 És minden alkalommal, amikor elpihen a szemem a lankás domboldalakon, másodpercek alatt elfog a pulyka-méreg, és meg tudnám ölni azt, aki a /volt/ kesztyűgyár 10 emeletes fertelmes rondaságát, + az ugyanilyen magas kéményt ide építeni engedélyezte. Fogok mutatni mindjárt képet, hogy lásd, miképp öli meg ezt a csodálatos látványt egy ostoba hivatalnok még ostobább intézkedése. Bár a toronyban már rég nincs semmiféle kesztyűgyár, hellyel-közzel irodáknak van kiadva, de bizony sose fogják azt lebontani, mert sokakat erős érdek fűz eme rondaság mindörökkig való fennmaradásához.  

A helyzet ugyanis az, hogy az elmúlt 20 évben jó alaposan felszerelték ilyen-olyan-telefon és mittudoménmilyen átjátszó antennákkal. Több van ezen a két építményen, mint a TV tornyon, s lehet, hogy a NATO radar is itt van már titokban, csak nem tudunk róla. Na befejezem, mert érzem, megy felfelé a vérnyomásom… A táj hangulata - állítom - Európában egyedülálló. Hogy városunk vezetősége - és talán a polgárai se értékelik ezt - nagy kár…

 


.
.


..

.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése